Dodatečné daňové přiznání

• (neregistrovaný)

19. 9. 2006 10:17

FÚ nám poslal zprávu o výsledku daňové kontroly. Musíme podat dodatečné daňové přiznání.
    Moje otázka zní: do dodatečného dáňového přiznání mám napsat zjištění rozdíl vypočítaný od FÚ.
    Děkuji za radu

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 9. 2006 10:22

1234 (neregistrovaný)

Re: dodatečné daňové přiznání
      to určitě není tak, jak píšete. napište přesně, co vám poslali (zpráva o výsledku daňové kontroly se obvykle podepíše a předá, nikoliv že vám ji někdo pošle) a kde tam je, že máte podat dod.d.p.
      na rozdíl nelze podat dodatečné přiznání, je vyměřen fú.
      snad jen pokud jste byli při zahájení ve lhůtě k dod.p., tak ho podat
      po nabytí právní moci platebního výměru.

• 19. 9. 2006 10:57

anonym (neregistrovaný)

Máte pravdu, zprávu o výsledku daňové kontroly nám předali. Byla jsem se zeptat na FÚ co mám dělat když nám FÚ za rok 2004,2005 snížil ztrátu. Řekli mi, že mám podat dodatečné daňové přiznání.
      Ve zprávě o výsledku daňové kontroly je tabulka, která má tři sloupečky:
      1 sloupeček je částka vypočtená firmou
      2 sloupeček je částka vypočtená FÚ
      3 sloupeček je rozdíl (částka vypočtená firmou - částka vypočtená FÚ)

Nevím, který sloupeček napsat do daňového přiznání!

• 19. 9. 2006 11:04

1234 (neregistrovaný)

tak teď jsem z toho úplně mimo:-(
      kdyby snížili ztrátu 2003 a 2004, pokud by byla uplatněna ta původní v 2005 tak by se mělo podat dodatečné. ale kontrolou 2004 a 2005 byl zjištěn základ daně, a nechápu, proč a hlavně jak oprávněně podat dod. přiznání, když na 2006 nejde a 2004 a 2005 bylo "srovnáno" FÚ.. zkuste si tam zavolat ještě jednou, jestli jste to špatně nepochopila nebo jestli se spletli oni.

• 19. 9. 2006 13:09

Zuzik (neregistrovaný)

Je tu i možnost, že to byl nějaký hodný pracovník FÚ, který při kontrole našel něco ve prospěch kontrolovaného a tak mu doporučil ( bez vlivu na výměr FÚ ), aby podal dod.DP za některý z těch kontrolovaných roků.

• 19. 9. 2006 13:37

1234 (neregistrovaný)

to je taky možnost. ale to by řekli, že můžou podat, tazatelka píše, že musí. tak jsem z toho jelen.:-(

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).