Účtenková loterie

• (neregistrovaný)

10. 8. 2016 18:08

Živnostník vystaví fakturu např. 4.4. s převodem z účtu na účet se splatností 1 měsíc. Zboží odešle. Zákazník zboží přijme a 3.5.  složí peníze na účet uvedený na faktuře. Živnostník tuto skutečnost (že nejde o převod z účtu na účet, ale o složení peněz na účet) zjistí 2.6. z bankovního výpisu.
    1) jedná se o tržbu v hotovosti podléhající evidenci?
    2) pokud ano, jak a kdy ji má živnostník zaevidovat (pokud třeba ještě nemá pokadnu ani připojení k internetu)?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 8. 2016 19:52

Eva (neregistrovaný)

Já bych si myslela, že ne, protože vy jste nic hotově nepřijal, peníze vám přišly na účet. Ale jeden nikdy neví...

• 10. 8. 2016 20:09

DJ (neregistrovaný)

Neví ani daňová správa, kam jsem dotaz poslal a přestala komunikovat. V nejbližší době asi pošle agenta Bureše na Balkán, aby se poptal, jak to řeší tam.

• 10. 8. 2016 23:53

EE.T. mimozemstan (neregistrovaný)

EET je o tom, ze nekratite daně tím, ze vystavite doklad (nebo lepe nic) někomu, kdo si to neda do úcta (zákazník hotelu, stamgast v hospodě, atd.) a zaplatí vám hotově, takže se to financak nemá šanci dovědět. Kdyz vám někdo vloží na ucet peníze, tak to nezaprete. Samozřejmě musí existovat důkaz o tom, kdo peníze vložil. Už jsem to dlouho nedělal a matně si pamatují, ze po me v bance chtěli OP i při vkladu na účet. Kdyby to tak nebylo, tak se kdokoliv může mstít tak, ze vám vloží peníze anonymně na účet a pošle na vas kontrolu a vy pak těžko přesvědčite kontrolu, ze o tech penězích nic nevíte nebo ze to byl vas vklad do podnikání. Zkratka výpis z úctu je důkaz ze jste nějaké peníze přijal a nepovazoval bych to za prijem v hotovosti. Jsem zvedav co zjistí agent Bureš, dejte pak vědět.

• 14. 8. 2016 15:58

BP (neregistrovaný)

Podle toho, co jsme nedávno zažil v bance, tak ten OP chtějí, když vkládáš víc než ekvivalent 1000€.

• 12. 8. 2016 17:08

Michal Zobec (neregistrovaný)

@EE.T. mimozemstan: ad vklad v bance - v bance mají kamerový systém, i u bankomatů. pokud někomu jen tak přijdou peníze, mám pocit že by je měl poslat zpět jako mylnou platbu ...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).