Re: denní průměrný výdělek
Ano, přepočítává mi to program, protože průměry se mění čtvrtletně.
Mě také, ale mzda za práci se mi dělí počtem odpracovaných hodin, a tak si nejsem jistá jestli to je správně, když tam vlastně měsíčně odměňování nebudou mít skutečně odpracované hodiny, ale jen fond pracovní doby příslušného měsíce + přesčasové hodiny.
Já bych ve Vašem případě postupovala tak, že bych počítala jen s hodinami, které odpovídaji fondu v tom období ( samozřejmě odečíst dovolenou, lékaře ..) za to určité čtvrtletí. Ve mzdě má přece ty příplatky i mzdu za případnou práci přesčas již zohledněnou, tak se tedy tyto hodiny nad rámec normální pracovní doby nikde neobjeví.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 9. 2006 9:42
jelikož mi nikdo neodpověděl na můj včerejší dotaz, který se týkal výpočtu průměru pro náhrady při měsíční mzdě ve které jsou zahrnuté přesčasy, zkouším to takhle znovu.
Vždy jsme používaly a používáme průměrný hodinový výdělek pro výpočet náhrady za překážky a tak jsem se chtěla zeptat jestli můžu použít průměrný denní výdělek, který vydělím 8 hodinami a tak získám hodinový průměr pro náhrady, se kterým počítá náš mzdový program. Vyřešila bych tak přesčasové hodiny zahrnuté v měsíční mzdě.