Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 8. 2016 17:52
Dobrý den, jsem na rodičovské dovolené a chtěla bych si zřídit živnostenský list na vedlejčí činnost a výdaje řešit 60% paušálem. Chtěla bych svoje výrobky prodávat na zahraničních serverech a hrozně v tom teď tápu. Měla bych se zaregistrovat jako identifikovaná osoba ale co dál? na zahraničních serverech bych chtěla prodávat přes zprostředkovatele jako je např. Etsy, který si bere nějaký poplatek za zprostředkování...a já nevím jak to teď přesně má fungovat...mám počkat až mi pošle Etsy nějakou fakturu za zprostředkování a pak se jít zaregistrovat na IO? a jak mám řešit daně za orodané výrobky?já jsem neplátce DPH ale lidé co by si ode mě koupili výrobek jsou také neplátci DPH, takže to spadá na mě?a jak to řešit? Mohl by mít se mnou prosím někdo trochu trpělivosti a vysvětlil mi to opravdu polopaticky?
Mockrát děkuji