Dobrý den, za nemoc od 27.4. do 13.9. se Vám dovolená krátit nebude, jelikož to není více než 100 dnů. Takže za rok 2016 Vám zůstane 17 dnů. Mateřská dovolená Vám bude končit 28.3.2017, to znamená, že splníte podmínku 60 odpracovaných dnů (MD se považuje jako výkon práce) a máte nárok na plnou dovolenou i za rok 2017. Takže si písemně požádáte o 17 dní dovolené za rok 2016 a 20 dní (nebo 25) za rok 2017, tak aby bezprostředně navazovala na konec MD.
LH
Dobrý den, dnes mi bylo v práci řečeno že se do toho započítává i svátek který byl v červenci protože je placen tarifem. A díky tomu mi byla dovolená zkrácena o 1,5 dne protože s těmi svátky mám přesně 100 dní. Oni se do toho započítávají i svátky??? Děkuji za odpověď Wisniewská
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
13. 9. 2016 9:25
Dobrý den mám dotaz. 27.4. jsem nastoupila na neschopenku s rizikovým těhotenstvím. Zítra 14.9. nastupuji mateřskou dovolenou přesně 6 týdnů před porodem. Na výplatní pásce mám 17 dnů dovolené a 3 dny věrnostního volna.
Chci se zeptat jak se krátí dovolená při pracovní neschopnosti, popřípadě jestli se krátí když budu mít letos přes 70 pracovních dní (mateřská dovolená) a odpracované dny do dubna. A budu mít 63 dní v příštím roce (do ukončení mateřské). Vím že si o ní musím zažádat tak aby navazovala na mateřskou dovolenou před nástupem na rodičovskou. Ale v práci už se mnou několikrát vyběhli tak bych na ně chtěla být připravená. Děkuji za odpověď a přeji hezký den.