Jestli stále řešíte problematiku mobilní kavárny, prosím obraťte se na mě třeba na e-mail j.flaks@seznam.cz vše jsem řešil již několikrát, nejen stánkový prodej ale i konkrétně mobilní kavárny. Se vším rád poradím atd. S pozdravem Jiří Flaks
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
15. 9. 2016 6:44
Dobrý den,
Měl bych na Vás hned několik dotazů. Přemýšlím o založení pojízdné (mobilní) kavárny, kde budu zatím prodávat pouze teplé a studené nápoje. Mám dvě varianty.
a) pojízdná kavárna - kolo
b) pojízdný kiosek
K variantě "a" se přikláním z důvodu mobility a lehké přepravitelnosti. Na druhou stranu se obávám provozu v zimě? Mráz, vítr.
Variantu "b" bych preferoval z důvodu, že se přeci jen jedná o uzavřenou konstrukci. Poskytne více místa.
Mé otázky tedy jsou:
- budou pro obě varianty stejné požadavky např. z oblasti hygieny? norem?
- u pojízdného kiosku mi vrtá hlavou, mohu jej nechat třeba stále na daném místě? Ale jak jej zabezpečit proti krádeži? Může totiž kdokoliv přijet a klidně jej připnout k autu a odvézt. U první varianty počítám s tím, že jej vždy na kole odvezu na chráněné parkoviště
- a pak u pojízdné kavárny varianta a vůbec nevím, jak to vyřešit se zaměstnancem, kteří si udělá logicky přestávku či půjde na oběd. Nejde jej zamknout?
- a nakonec menším faktorem je cena. Rozdíl u obou variant je 22 000,-
Děkuji Vám za reakce a odpovědi