Zkušební doba ... nutné prosíííím

• (neregistrovaný)

2. 10. 2006 19:51

Dobrý večer,
    mám jeden problém. Máme střihačku (chystá střihy na oděvy), kterou jsme měli na dohodu o pracovní činnosti ( pouze 19,5 hodin týdně). Měla jenom částečné peníze kvůli sociálce a úřadu práce. Od měsíce října bychom ji chtěli zaměstnat na pracovní smlouvu (na 40 hodin týdně). Dali jsme jí do smlouvy třříměsíční zkušební dobu a její manžel na nás vyletěl, že jí to už dát nemůžeme. Má pravdu on nebo my ??? prosíííííím děkuji Dneska mi dotyčný pán pěkně pohnul žlučí. Renata

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 10. 2006 20:07

danila (neregistrovaný)

Re: Zkušební doba ... nutné prosíííím
      pročtěte si toto:
      http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=244762

• 2. 10. 2006 20:29

Jana F. (neregistrovaný)

Byla k tomu ještě jedna skvělá diskuze "Pracovní smlouva", paní Jiřka se tam vyjádřila vyčerpávajícím způsobem, bohužel to bylo kvůli jiným věcem smazané a mě moc mrzí, že jsem si to nestačila vytiskout. Možná se paní Jiřka vyjádří ještě i tady, bylo to moc zajímavé a hlavně užitečné.... Jana F.

• 2. 10. 2006 21:36

Zdena (neregistrovaný)

Myslím, že pravdu máte Vy a to nejen proto, že sjednání ZK Vám zákon umožňuje, ale i proto, že doposud jste měli uzavřenou pouze dohodu o práci konané MIMO pracovní poměr.

• 3. 10. 2006 10:43

Jiřka (neregistrovaný)

Souhlasím se Zdenou. Dosud měla s Vámi sjednanou DOPČ, což je smlouýva mimo pracovní poměr. Nyní s ní chcete uzavřít pracovní poměr, tudíž normálně jako u každého jiného nově nastupujícího pracvovníka. Vím, že ta paní za svého manžela nemůže, ale já bych si to rozmyslela - s tím odbojným manželem budete mít Vy, jako zaměstnavatel jeho ženy, stálé problémy. Neustále se bude ohánět (ať už právem nebo neprávem) Zákoníkem.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).