Re: Zkušební doba ... nutné prosíííím
Byla k tomu ještě jedna skvělá diskuze "Pracovní smlouva", paní Jiřka se tam vyjádřila vyčerpávajícím způsobem, bohužel to bylo kvůli jiným věcem smazané a mě moc mrzí, že jsem si to nestačila vytiskout. Možná se paní Jiřka vyjádří ještě i tady, bylo to moc zajímavé a hlavně užitečné.... Jana F.
Myslím, že pravdu máte Vy a to nejen proto, že sjednání ZK Vám zákon umožňuje, ale i proto, že doposud jste měli uzavřenou pouze dohodu o práci konané MIMO pracovní poměr.
Souhlasím se Zdenou. Dosud měla s Vámi sjednanou DOPČ, což je smlouýva mimo pracovní poměr. Nyní s ní chcete uzavřít pracovní poměr, tudíž normálně jako u každého jiného nově nastupujícího pracvovníka. Vím, že ta paní za svého manžela nemůže, ale já bych si to rozmyslela - s tím odbojným manželem budete mít Vy, jako zaměstnavatel jeho ženy, stálé problémy. Neustále se bude ohánět (ať už právem nebo neprávem) Zákoníkem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 10. 2006 19:51
Dobrý večer,
mám jeden problém. Máme střihačku (chystá střihy na oděvy), kterou jsme měli na dohodu o pracovní činnosti ( pouze 19,5 hodin týdně). Měla jenom částečné peníze kvůli sociálce a úřadu práce. Od měsíce října bychom ji chtěli zaměstnat na pracovní smlouvu (na 40 hodin týdně). Dali jsme jí do smlouvy třříměsíční zkušební dobu a její manžel na nás vyletěl, že jí to už dát nemůžeme. Má pravdu on nebo my ??? prosíííííím děkuji Dneska mi dotyčný pán pěkně pohnul žlučí. Renata