Re: čerpání dovolené-prosím, spěchá
Pokud byste marodil nadále a neukončil poměr, pak Vám dovolená z roku 2005 propadne (pokud máte ve firmě nárok 4 týdny). Pokud máte nárok 5 týdnu, tak 1 týden se převádí dále. Za rok 2006 Vám zatím nárok na dovolenou nevznikl, protože jste ještě nic neodpracoval. Ale píšete, že marodíte od září loňského roku, což už je rok, ještě nemáte vyčerpanou podpůrčí dobu (tzn. maximální dobu placení nemocenské)? Lékař se totiž musí rozhodnout, zda už budete práce schopen a můžete tedy začít pracovat nebo zda stále nejste schopen práce a pak Vám navrhne částečný či plný invalidní důchod. Někdy sociální správa rozhodne o prodloužení podpůrčí doby, ale to jen v případě, že se dá v brzké době očekávat, že budete práce schopen.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 10. 2006 9:34
Prosím o radu, v září roku 2005 jsem začal pracovní neschopnost, nevyčerpal jsem z roku 2005 dovolenou -10 dní. Pokud neukončím pracovní poměr - jsem stále v pracovní neschopnosti, dovolená mi propadne??? Pokud ukončím dohodou pracovní poměr, dovolenou mi budou mustet proplatit? Uvažuji správně?