Re: neuznaná faktura- DUZP ?
Těch možností moc není. Předpokládám, že DUZP samotné je objektivně OK a DD samotný taky, tedy řešíte to, že vám to odběratel hodí na hlavu v dalším daňovém období. Pak:
1. Vaše faktura je opravdu chybně - nesouhlasí částka podle smlouvy, není tam nějaká smluvní náležitost...- prostě vede to na opravu. Pak nenaděláte nic.
2. Faktura je prokazatelně OK a zákazník jen zdržuje; ve finále tu fakturu stejně opravovat nebudete. Pak:
2a: jste v pozici, kdy mu fakturu můžete vrátit zpět se zdvořilou formulací "neprudit, zaplatit".
2b: nejste v té pozici a zákazník vás stejně donutím částku změnit - pak viz 1.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 10. 2006 13:36
Asi mě brzo klepne pepka, ale stává se čím dál častěji, že vystavíme fakturu za služby odevzdáme odběrateli a za měsíc (nebo také dva), se odběratel ozve, že chce fakturu předělat, že se mu tam to či ono nelíbí.
Problém je v tom, že jsem FO a měsíční plátce DPH. Podávat každý měsíc dodatečné přiznání k DPH mě už fakt deptá. Přitom faktury předáváme odběratelům včas, abychom stihli zaúčtovat veškeré doklady k DPH.
Co s fakturou vystavenou v srpnu, DUZP také srpen a dnes se zase jeden odběratel ozval - já to takhle nechci, ta částka musí být nižší, tohle já nepodepíšu.-
Zas dělat dodatečné? Mě fakt trefí. Nemůžu jim to hodit už na hlavu ?
Máte někdo nějakou zkušennost ? Asi půjdu dělat do pekárny. Teplo, bašta a klid.