Neuznaná faktura- DUZP ?

• (neregistrovaný)

3. 10. 2006 13:36

Asi mě brzo klepne pepka, ale stává se čím dál častěji, že vystavíme fakturu za služby odevzdáme odběrateli a za měsíc (nebo také dva), se odběratel ozve, že chce fakturu předělat, že se mu tam to či ono nelíbí.
    Problém je v tom, že jsem FO a měsíční plátce DPH. Podávat každý měsíc dodatečné přiznání k DPH mě už fakt deptá. Přitom faktury předáváme odběratelům včas, abychom stihli zaúčtovat veškeré doklady k DPH.
    Co s fakturou vystavenou v srpnu, DUZP také srpen a dnes se zase jeden odběratel ozval - já to takhle nechci, ta částka musí být nižší, tohle já nepodepíšu.-
    Zas dělat dodatečné? Mě fakt trefí. Nemůžu jim to hodit už na hlavu ?
    Máte někdo nějakou zkušennost ? Asi půjdu dělat do pekárny. Teplo, bašta a klid.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 10. 2006 13:48

Naďa (neregistrovaný)

Re: neuznaná faktura- DUZP ?
      My máme vždy od druhé strany podepsaný předávací protokol nebo nabídku, kde je uvedena cena, takže pak se nemůže cukat, když dostane vystavenou fakturu.

• 3. 10. 2006 13:58

marci (neregistrovaný)

Nám vždy tu fakturu potvrzují, že jí převzali. Ale stává se, že na to potvrzení čekáme i 2 měsíce. Zaúčtovat a přiznat DPH musím hned, tak co s tím?
      Když musím předělat srpnovou fakturu, nemůžu přeci napsat DUZP v říjnu že ne ?

• 3. 10. 2006 13:58

graver (neregistrovaný)

Těch možností moc není. Předpokládám, že DUZP samotné je objektivně OK a DD samotný taky, tedy řešíte to, že vám to odběratel hodí na hlavu v dalším daňovém období. Pak:
      1. Vaše faktura je opravdu chybně - nesouhlasí částka podle smlouvy, není tam nějaká smluvní náležitost...- prostě vede to na opravu. Pak nenaděláte nic.
      2. Faktura je prokazatelně OK a zákazník jen zdržuje; ve finále tu fakturu stejně opravovat nebudete. Pak:
      2a: jste v pozici, kdy mu fakturu můžete vrátit zpět se zdvořilou formulací "neprudit, zaplatit".
      2b: nejste v té pozici a zákazník vás stejně donutím částku změnit - pak viz 1.

• 4. 10. 2006 10:04

Věra (neregistrovaný)

A co to řešit daňovým dobropisem,tím byste nemusel dělat žádné dodatečné přiznání.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).