Re: Min. základ ZP při nemoci - Jiřko,pr
Zrovna jsem řešila stejný případ. Za 1.9. si zaplatí z náhrady za dovolenou 4,5% a za 2.-3.9. 13,5% z dopočtu do min. mzdy.tzn.
7955:30x3=796 - od toho odečtete náhradu za 1 den dovolené a z rozdílu odvedete 13,5%.
Re: Min. základ ZP při nemoci - Jiřko,pr
Ale vy jste se ptala na něco úplně jiného - že marodí od 2.10-31.10. Jestli tím myslíte další případ ( ze září) ,kdy měl nějakou mzdu(náhradu mzdy), odvedete z této pojištění a zajímá Vás jen ,zda kal dny v září minus kal.dny nemoci splňujete odvod z min.vyměř.základu pro odvod ZP za zbylé kal.dny.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
9. 10. 2006 12:20
Jsem začínající mzdová účetní.
Zaměstnankyně má pevnou měsíční mzdu 13.000,- hrubého.
Od 2.10.2006 - 31.10.2006 bude marodit. Takto jsem to zadala do programu, a ten mi spočítal minimální základ pro ZP 257,- Kč
a platba pojistného ZP, že bude 35,- Kč. Po celý měsíc je min. základ pro ZP 1074,- . Je to tak správně, že jako firma bude za pracovnici ještě odvádět 35,- Kč. Nebo si mám u ní minimální základ pro tento měsíc vymazat?