Re: Obědy a účtování...
>>Prosím o radu v tomto pro mě specifickém případě:
>>naše
>>firma nakupuje u stravovací firmy stravenky, které
>>platí 1 kalendářní rok, mají hodnotu 50Kč vč. DPH 19%
>>a
>>za tyto stravenky nám na základě denní specifikace
>>dovezou obědy. Příklad: koupíme 100ks
>>stravenek(ZD=4201,68Kč + DPH=798,32Kč) na konci měsíce
>>vyúčtujeme se
>>zaměstnanci dle odebraných obědů, např.80ks (srážkou
>>ze
>>mzdy), a zbyde nám 20 ks stravenek, které se dají
>>použít
>>další měsíc. Máme nárok na odečet DPH u všech 100ks
>>při jejich pořízení nebo až při spotřebě v konkrétním
>>měsíci? Jak nejlépe celý případ účtovat?
>>Díky za rady.
>
>Ještě jsem neviděla stravenky s DPH.
Já dosud taky ne, ale nyní to tak prostě je. Majitel stravovacího zařízení takto funguje již 5 let a nehodlá nic měnit...Tak co mi poradíte teď?
Tedy mám-li radit tak bych uplatnila DPH v období nákupu. Vycházím z toho, že víte jistě, že si to DPH můžete vůbec uplatnit. Protože mám o tom silné pochybnosti. Protože marně hledám v paragrafech. § 72 . řekla bych že nesplňujete podmínky pro uplatnění DPH. Bylo by to pro mě na dlouhé pátrání. Musí poradit někdo kdo má zkušenosti.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 10. 2006 11:24
Prosím o radu v tomto pro mě specifickém případě: naše firma nakupuje u stravovací firmy stravenky, které platí 1 kalendářní rok, mají hodnotu 50Kč vč. DPH 19% a za tyto stravenky nám na základě denní specifikace dovezou obědy. Příklad: koupíme 100ks stravenek(ZD=4201,68Kč + DPH=798,32Kč) na konci měsíce vyúčtujeme se zaměstnanci dle odebraných obědů, např.80ks (srážkou ze mzdy), a zbyde nám 20 ks stravenek, které se dají použít další měsíc. Máme nárok na odečet DPH u všech 100ks při jejich pořízení nebo až při spotřebě v konkrétním měsíci? Jak nejlépe celý případ účtovat?
Díky za rady.