Re: Intrastat POMOC!!!!
do vykazu musite napsat vsechny polozky - kazdou zvlast. Pokud se lisi jednotlive kody, tak nelze scitat a psat dohromady.
Hmotnost bohuzel musite odhadnout - delame to tak vsichni ;) Je to tezke, ja vim, zvlast, kdyz chteji cistou vahu bez obalu (na vsech prepravnich dokumentech, co jsem videla, je vaha i s paletou ;).
Co se tyce dopravy, tak zalezi co mate dojednano s prodavajicich - kdo hradi dopravu a jak se zbozi prepravuje - pak lepe urcite podminku Incoterms. Napiste o te doprave vice podrobnosti (jestli je cena zahrnuta v cene zbozi, nebo je zvlast, jestli vam chodi faktura od spedice apod.) , treba to dame dohromady.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
11. 10. 2006 12:03
Dobrý den, už jsem žádala o radu níže, ale žádná odezva. Prosím poraďte:
dělám poprvé Intrastat a nevím jaký kód mám napsat do kódu zboží. Dovážíme lineární pohony na otevárání oken. Na faktuře je rozepsané zboží a u něho jsou kódy (stejné jako v cel. sazebníku pro intrastat), jsou tam ale u každého zboží jiné. Nevím zda mám napsat do výkazu kód který převažuje na faktuře nebo se vypisují z faktury všechny položky zboží a k nim kódy (což mi příjde blbost, protože nebudu znát hmotnost jednotlivých položek). Dále nevím jak zjistit z faktury nebo dod. listu druh dopravy (nikde to tam nevidim napsané).
Děkuji za radu
Jana