Re: Proplac.dovolená v dalším výpl.termí
Problém máte v tom,že dovolená se proplácí pouze při skončení prac.poměru. Při odchodu do důchodu měl být pr.pom. ukončen
a uzavřen nový na dobu určitou nejdéle na dobu 1 roku.Pokud jste to udělali změnou z neurčité na určitou k ukončení pr.pom. nedošlo
a tudíž není důvod k proplácení dovolené.
Re: Proplac.dovol.jen upřesnění pro J.H.
Prosím jen upřesnění:
Důchodce vlastně pracuje dál, jen byl uzavřený dodatek k pracovní smlouvě na dobu určitou.
Jsem z toho "jelen". Takže zbývající dovolená 10,5 dne co si k 31.8.06 pracovník nevybral si může vybírat nadále.Já myslela, že od 1.9.06-31.8.07 se mu bude počítat znovu 20 dní dovolené.Takže jak to vlastně bude bude mít nárok na dovolenou k 31.8.07 - 10,5 dne + 20 dní tj. 30,5 dne?
Jsme malá organizace a tak velké zkušenosti v tomto nemám.
Děkuji Vám předem za odpověď paní Jiřce
Re: Proplac.dovol.jen upřesnění pro J.H.
Opakuji se : pokud jste to udělali dodatkem na dobu určitou,prac.poměr neskončil, tedy nemůžete to, co nazýváte zůstatkem dovolené proplatit. Protože proplacení je ze ZP možné jen v případě.ukončení pr.poměru. Nárok na dovolenou počítáte vždy v rámci prac.poměru a kalendářního roku. V r.2007 budete nárok na dovolenou počítat znovu a to od počátku r.2007 do doby trvání pr.poměru.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
11. 10. 2006 14:05
Mám problém:
Odchod do důchodu k 31.8.2006 a nebyla vyplacena nevyčerpaná dovolená k tomuto datu.Pracovník má podepsaný dodatek k pracovní smlouvě na dobu určitou tj. pracuje nadále.Mohu mu částku za nevyčerpanou dovolenou vyplatit v září?Není to nic proti ničemu?
Děkuji předem za odpovědi