Re: Proplac.dovolená v dalším výpl.termí
Problém máte v tom,že dovolená se proplácí pouze při skončení prac.poměru. Při odchodu do důchodu měl být pr.pom. ukončen
a uzavřen nový na dobu určitou nejdéle na dobu 1 roku.Pokud jste to udělali změnou z neurčité na určitou k ukončení pr.pom. nedošlo
a tudíž není důvod k proplácení dovolené.
Re: Proplac.dovol.jen upřesnění pro J.H.
Prosím jen upřesnění:
Důchodce vlastně pracuje dál, jen byl uzavřený dodatek k pracovní smlouvě na dobu určitou.
Jsem z toho "jelen". Takže zbývající dovolená 10,5 dne co si k 31.8.06 pracovník nevybral si může vybírat nadále.Já myslela, že od 1.9.06-31.8.07 se mu bude počítat znovu 20 dní dovolené.Takže jak to vlastně bude bude mít nárok na dovolenou k 31.8.07 - 10,5 dne + 20 dní tj. 30,5 dne?
Jsme malá organizace a tak velké zkušenosti v tomto nemám.
Děkuji Vám předem za odpověď paní Jiřce
Re: Proplac.dovol.jen upřesnění pro J.H.
Opakuji se : pokud jste to udělali dodatkem na dobu určitou,prac.poměr neskončil, tedy nemůžete to, co nazýváte zůstatkem dovolené proplatit. Protože proplacení je ze ZP možné jen v případě.ukončení pr.poměru. Nárok na dovolenou počítáte vždy v rámci prac.poměru a kalendářního roku. V r.2007 budete nárok na dovolenou počítat znovu a to od počátku r.2007 do doby trvání pr.poměru.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
11. 10. 2006 14:05
Mám problém:
Odchod do důchodu k 31.8.2006 a nebyla vyplacena nevyčerpaná dovolená k tomuto datu.Pracovník má podepsaný dodatek k pracovní smlouvě na dobu určitou tj. pracuje nadále.Mohu mu částku za nevyčerpanou dovolenou vyplatit v září?Není to nic proti ničemu?
Děkuji předem za odpovědi