Re: přefakturace- DUZP jiné než na pův.
Dobrý den paní Dášo, odběratelská firma existuje až od října. Zboží jsme dodali až v říjnu - odběratelská firma do té doby neexistovala. Přefakturovaná doprava poskytnutá tuzemským dodavatelem (na faktuře je doprava do města - kde sídlí odběratel - uvedeno jen město). Prosím poraďte mi, zda to je napadnutelné finančním úřadem. Jakým § se když tak bránit. Děkuji moc za Vaši trpělivost.
>>>prosím o radu, mám fakturu z června s DUZP 21.6.2006,
>>>
>>>chci v říjnu tuto fakturu přefakturovat s DUZP
>>>4.10.2006.
>>>Týká se to přefakturace:
>>>1. faktura:zboží koupeno v EU dne 21.6. - faktura
>>>vystavena 21.6. + přefakturace aukčního poplatku).
>>>2 .faktura: Přefakturace služby poskytnuté tuzemským
>>>dodavatelem z 21.6.(DUZP) - doprava zboží z EU do
>>>ČR).
>>>
>>>Lze DUZP 4.10.2006? Důvod přefakturace: firma
>>>existovala až od října.
>>>Je toto napadnutelné finanční úřadem. Pokud ano,
>>>prosím o §. V §21 jsem nic takového nenašla - možná
>>>špatně
>>>čtu.
>>>
>>>Děkuji moc moc předem
>>
>>Opět!! Která firma existovala od října ? A Vy jste to
>>zboží dodala kdy ? V 6/06 nebo v 10/06. Jestli jste
>>dodala v 6/06 tak musí být DUZP v 6/06. Jestli u Vás
>>leželo od 6/06 a prodala jste ho v 10/06 pak DUZP
>>10/06.
>
>Dobrý den paní Dášo, odběratelská firma existuje až od
>října. Zboží jsme dodali až v říjnu - odběratelská
>firma do té doby neexistovala. Přefakturovaná doprava
>poskytnutá tuzemským dodavatelem (na faktuře je doprava
>do města - kde sídlí odběratel - uvedeno jen město).
>Prosím poraďte mi, zda to je napadnutelné finančním
>úřadem. Jakým § se když tak bránit. Děkuji moc za Vaši
>trpělivost.
DUZP je den dodání zboží. Takže podle mě není žádný problém. A do ceny zboží můžete promítnout i cenu za dopravu a nemusíte uvádět že se jedná o přefakturaci. Je běžné že zboží pořídíte v lednu - uplatníte DPH a prodáte v říjnu - odvedete DPH.
Problém je v tom, že musím zboží a službu přefakturovat - nechceme navyšovat cenu. Nevedu sklad (ne 111). A jedna faktura za zboží a za akční poplatek je v EURech (zboží pořízeno v EU) a druhá faktura za dopravné je v Kč (tuzemská faktura za přepravné). Proto přefakturovávám - vystavuji faktury s DUZP až v 10/2006- i když obě jsou s DUZP v 6/2006. Chci zjistit, jestli to tak můžu mít, nebo raději přemluvit jednatele, že navýším cenu a vystavím normálně fakturu.
No a fakturu v EURech přesto, že přefakturovávám, tak je cena navýšená o 19% oproti původní faktuře (dodání zboží z EU - samovyměření a odpočet DPH proběhl v červnu).
Děkuji Vám moc za Vaši trpělivost se mnou.
Vyhla bych se té přefakturaci. Jesliže prodáte alespoň za nákupní cenu tak si to u FU obhájíte. Ještě k tomu říkáte že je to ojedinělý případ. Den dodání zboží je 10/2006 . Nebála bych se toho , dala bych 10/06 odvedla za 10/06. je to v pořádku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
11. 10. 2006 15:17
prosím o radu, mám fakturu z června s DUZP 21.6.2006,
chci v říjnu tuto fakturu přefakturovat s DUZP
4.10.2006.
Týká se to přefakturace:
1. faktura:zboží koupeno v EU dne 21.6. - faktura vystavena 21.6. + přefakturace aukčního poplatku).
2 .faktura: Přefakturace služby poskytnuté tuzemským dodavatelem z 21.6.(DUZP) - doprava zboží z EU do ČR).
Lze DUZP 4.10.2006? Důvod přefakturace: firma existovala až od října.
Je toto napadnutelné finanční úřadem. Pokud ano, prosím o §. V §21 jsem nic takového nenašla - možná špatně čtu.
Děkuji moc moc předem