Re: přefakturace- DUZP jiné než na pův.
Dobrý den paní Dášo, odběratelská firma existuje až od října. Zboží jsme dodali až v říjnu - odběratelská firma do té doby neexistovala. Přefakturovaná doprava poskytnutá tuzemským dodavatelem (na faktuře je doprava do města - kde sídlí odběratel - uvedeno jen město). Prosím poraďte mi, zda to je napadnutelné finančním úřadem. Jakým § se když tak bránit. Děkuji moc za Vaši trpělivost.
>>>prosím o radu, mám fakturu z června s DUZP 21.6.2006,
>>>
>>>chci v říjnu tuto fakturu přefakturovat s DUZP
>>>4.10.2006.
>>>Týká se to přefakturace:
>>>1. faktura:zboží koupeno v EU dne 21.6. - faktura
>>>vystavena 21.6. + přefakturace aukčního poplatku).
>>>2 .faktura: Přefakturace služby poskytnuté tuzemským
>>>dodavatelem z 21.6.(DUZP) - doprava zboží z EU do
>>>ČR).
>>>
>>>Lze DUZP 4.10.2006? Důvod přefakturace: firma
>>>existovala až od října.
>>>Je toto napadnutelné finanční úřadem. Pokud ano,
>>>prosím o §. V §21 jsem nic takového nenašla - možná
>>>špatně
>>>čtu.
>>>
>>>Děkuji moc moc předem
>>
>>Opět!! Která firma existovala od října ? A Vy jste to
>>zboží dodala kdy ? V 6/06 nebo v 10/06. Jestli jste
>>dodala v 6/06 tak musí být DUZP v 6/06. Jestli u Vás
>>leželo od 6/06 a prodala jste ho v 10/06 pak DUZP
>>10/06.
>
>Dobrý den paní Dášo, odběratelská firma existuje až od
>října. Zboží jsme dodali až v říjnu - odběratelská
>firma do té doby neexistovala. Přefakturovaná doprava
>poskytnutá tuzemským dodavatelem (na faktuře je doprava
>do města - kde sídlí odběratel - uvedeno jen město).
>Prosím poraďte mi, zda to je napadnutelné finančním
>úřadem. Jakým § se když tak bránit. Děkuji moc za Vaši
>trpělivost.
DUZP je den dodání zboží. Takže podle mě není žádný problém. A do ceny zboží můžete promítnout i cenu za dopravu a nemusíte uvádět že se jedná o přefakturaci. Je běžné že zboží pořídíte v lednu - uplatníte DPH a prodáte v říjnu - odvedete DPH.
Problém je v tom, že musím zboží a službu přefakturovat - nechceme navyšovat cenu. Nevedu sklad (ne 111). A jedna faktura za zboží a za akční poplatek je v EURech (zboží pořízeno v EU) a druhá faktura za dopravné je v Kč (tuzemská faktura za přepravné). Proto přefakturovávám - vystavuji faktury s DUZP až v 10/2006- i když obě jsou s DUZP v 6/2006. Chci zjistit, jestli to tak můžu mít, nebo raději přemluvit jednatele, že navýším cenu a vystavím normálně fakturu.
No a fakturu v EURech přesto, že přefakturovávám, tak je cena navýšená o 19% oproti původní faktuře (dodání zboží z EU - samovyměření a odpočet DPH proběhl v červnu).
Děkuji Vám moc za Vaši trpělivost se mnou.
Vyhla bych se té přefakturaci. Jesliže prodáte alespoň za nákupní cenu tak si to u FU obhájíte. Ještě k tomu říkáte že je to ojedinělý případ. Den dodání zboží je 10/2006 . Nebála bych se toho , dala bych 10/06 odvedla za 10/06. je to v pořádku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
11. 10. 2006 15:17
prosím o radu, mám fakturu z června s DUZP 21.6.2006,
chci v říjnu tuto fakturu přefakturovat s DUZP
4.10.2006.
Týká se to přefakturace:
1. faktura:zboží koupeno v EU dne 21.6. - faktura vystavena 21.6. + přefakturace aukčního poplatku).
2 .faktura: Přefakturace služby poskytnuté tuzemským dodavatelem z 21.6.(DUZP) - doprava zboží z EU do ČR).
Lze DUZP 4.10.2006? Důvod přefakturace: firma existovala až od října.
Je toto napadnutelné finanční úřadem. Pokud ano, prosím o §. V §21 jsem nic takového nenašla - možná špatně čtu.
Děkuji moc moc předem