Dodanění 2004 - penále?

• (neregistrovaný)

11. 10. 2006 20:02

máte někdo zkušenost?
    v březnu se tu živě probírala otázka dodanění pohledávek za rok 2004 při přechodu na účtování výdajů paušálem, který je od letoška pro mnoho podnikatelů aktuální. za všech stran padaly názory, že v zásadě tato dodatečná daň podléhá penále (uhrazena o rok později), ale že se vzhledem k počtu dotyčných očekává její plošné promíjení.
    k mému překvapení mi právě toto penále bylo minulý týden vyměřeno. samozřejmě je dle zákona a tudíž to beru, jen by mě zajímalo, jestli je to letos skutečně běžný postup a kde se tedy tehdy vzala ta uklidňující informace.
    děkuji za názory.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 10. 2006 20:23

1234 (neregistrovaný)

Re: dodanění 2004 - penále?
      pravděpodobně ti, co tu tu informaci šířili to mysleli tak, že PO ŽÁDOSTI o prominutí bude prominuto.

• 11. 10. 2006 20:34

Anna (neregistrovaný)

že jsem tak smělá - jak se taková žádost podává? byla by něčím opodstatněná (citací zákona??) ? můžu ji podat i teď po vyměření, a můžu ji podat i o prominutí jiných penále (tj.je to uznávaný prostředek komunikace s FÚ)? děkuji

• 11. 10. 2006 20:42

1234 (neregistrovaný)

opodstatněná by byla tvrdostí a nesrovnalostí zákona. podat ji samozřejmě můžete až po vyměření, dřív není o co žádat. můžete ji podat i o jiná penále, ale promíjí se jen z důvodů které jsem uvedl.

• 12. 10. 2006 14:09

Vlaďka (neregistrovaný)

Na jaře visela na webu MF informace, že je doporučeno FÚ promíjet penále z titulu dodatečných DP za rok 2004 z vámi uvedených důvodů.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).