Re: dodanění 2004 - penále?
opodstatněná by byla tvrdostí a nesrovnalostí zákona. podat ji samozřejmě můžete až po vyměření, dřív není o co žádat. můžete ji podat i o jiná penále, ale promíjí se jen z důvodů které jsem uvedl.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
11. 10. 2006 20:02
máte někdo zkušenost?
v březnu se tu živě probírala otázka dodanění pohledávek za rok 2004 při přechodu na účtování výdajů paušálem, který je od letoška pro mnoho podnikatelů aktuální. za všech stran padaly názory, že v zásadě tato dodatečná daň podléhá penále (uhrazena o rok později), ale že se vzhledem k počtu dotyčných očekává její plošné promíjení.
k mému překvapení mi právě toto penále bylo minulý týden vyměřeno. samozřejmě je dle zákona a tudíž to beru, jen by mě zajímalo, jestli je to letos skutečně běžný postup a kde se tedy tehdy vzala ta uklidňující informace.
děkuji za názory.