Odpočet u čistících prostředků apod.

• (neregistrovaný)

12. 10. 2006 22:10

Jak u odpočtu dph? Nárok na odpočet je u výdajů sloužící k dosažení příjmů... Často vidím v nároku na odpočet položky jako jsou květiny, varná konvice, mikrovlnka, skříňky, čistící prostředky na úklid třeba WC - to přímo nesouvisí s dosažením příjmů - když nebudu mít skříň, taky mohu pracovat, jen nebudu mít kam uložit věci. Bez varné konvice neuvařím klientovi kávu, což není "reprezentativní", ale ... Nebývá u dph problém, když se toto do odpočtů uplatní? A do nákladů? Bežně se přece toto do nákladů dává, nevznikne problém?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 10. 2006 7:31

Paťka (neregistrovaný)

Re: odpočet u čistících prostředků apod.
      Je to sice tak,ale problém jsem s tím nikdy neměla.Takže u všech těchto věcí si DPH uplatňuji (a to dělám 10 firem)...Paťka

• 13. 10. 2006 7:37

Zuzik (neregistrovaný)

Je to jenom o tom, že se nic nemá přehánět a o tom, co si člověk obhájí. Nikdy jsem neměla problém s čisticími, prac.pomůckami a oděvy, telefony, foťáky, vysavači, konvicemi, ledničkami apod., ale musí se to opravdu umět obhájit před subjektem kontroly FÚ.

• 13. 10. 2006 9:07

Barbara (neregistrovaný)

Můj názor je, že by to mělo být přímo úměrné dosahovaným výnosům. Je rozdíl, když si dá do nákladů 100 tisícová firma 2 ledničky a 5 konvic, nebo firma která obrací miliony. U té první se v
      tom FÚ může šťárat u té druhé je to vůbec nebude zajímat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).