Re: Velice nutné-Vedlejší pracovní poměr
Dobry den,
mzdy se vypocte uplne stejne jako hl. prac. pomer. Pouze zde neplati urcite limity, ale hlavne Vam zamestnanec asi nepodepsal prohlaseni, protoze ma nekde jeste hlavni pracovni pomer. Tzn. ze z teto mzdy nema narok na 600 Kc slevu na dani.
Re: Velice nutné-Vedlejší pracovní poměr
Mzdu spočítáte takto:
Hrubá mzda - 4,5% zdravotního poj. - 8% sociálního pojištění = daňový základ. A dále způsob danění záleží na tom, kolik činí ta celková hrubá mzda.
1) Pokud je celková hrubá mzda 5000 a méně, pak vypočítáte 15% z daňového základu a to je srážková daň.
Hrubá mzda - 4,5% - 8% - srážková daň = čistá mzda.
2)Pokud je celková hrubá mzda vyššíí než 5000 Kč (a dále předpokládám, že není vyšší než 31000), pak daňový základ zaokrouhlíte na stovku nahoru a z toho 20% je daň.
Hrubá mzda - 8% - 4,5% - daň = čistá mzda.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 10. 2006 13:35
Dobrý den,
mám prosbu, potřebovala bych rychle poradit, máme zaměstnance na Vedlejší pracovní poměr, jelikož nejsem mzdová účetní, vedení po mně chce vědět kolik cca máme vyplatit zálohu na mzdu ???
Kdo mi poradí, jak se vypočte čistá mzda, pokud je to VPP.
Děkuji za rychlou odpověď