Předpokládám, že vám živnost přerušili sankčně a stanovili náklady řízení 1.000,- Kč, které jste asi neuhradil, protože jste si té době nepřebíral poštu (takže asi dlužíte v místě bydliště poplatek + penále, možná to předali nějakému exekutorovi). Přerušení bylo zřejmě na 1 rok. Pokud jste nesjednal nápravu, tak je taky možné, že vám živnostenský úřad oprávnění zrušil pro nečinnost a závažné porušování zákona. A pokud jste si změnil bydliště v evidenci obyvatel a máte novou občanku, tak vám údaje v živnostenském rejstříku přepsal nový živnostenský úřad. Aktuální stav zjistíte na http://www.rzp.cz/cgi-bin/aps_cacheWEB.sh?VSS_SERV=ZVWSBJFND (jen bydliště už se tam nezobrazuje).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
23. 11. 2016 11:40
Dobrý den, chci se zeptat. Podnikám již několik let, po rozvodu mi nezbylo nic jiného, než si dát trvalé bydliště na městský úřad. Po nějaké době se mi ozval živnostenský úřad s tím, že vzhledem k tomu, že mám trv. bydliště na MÚ, zastavili mi moji živnost. Odstěhoval jsem se na druhý konec republiky a trv. bydliště mám tady. Jak mám postupovat pro znovu získání živnostenského oprávnění a co vše k tomu budu potřebovat? Děkuji David