Re: Ještě jednou-VPP, nutné
Jen upřesním, že pokud hrubá mzda přesáhne 5000 Kč, pak je daň NEJMÉNĚ 20%. To znamená, že když je daňový základ do 31000, je daň z celého 20%. Pokud je daňový základ vyšší než 31000, už se daní dle tabulek (tzn. dle daňových pásem), protože v tomto případě už vychází vyšší daň dle tabulek. Tento zaměstnanec je povinen podat přiznání.
A nezáleží na tom, zda jde o HPP nebo VPP nebo dohodu. Záleží na tom, zda má nebo nemá podepsané prohlášení. A protože předpokládáme, že ho má podepsané u HPP, tak u Vás u VPP už ho mít podepsané nemůže a proto je danění tak jak píšu. Pokud by měl u Vás podepsané prohlášení a v HPP ne, bylo by danění jiné.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 10. 2006 14:21
Já se moc omlouvám, ale znamená to, že pokud hrubá mzda na Vedlejší pracovní poměr je nižší než Kč 5 000,00, srážky mám pouze ZP,SP a 15% srážkovou daň ?!
A pokud přesáhnu Kč 5 000,00, daň je 20% ?!
Děkuji a jsem s pozdravem