Re: pohledávky
Přihlašte pohledávky do konkurzu (pozor! je stanovena lhůta) a to k soudu. Adresu soudu , datum prohlášení konkurzu, konkurzního správce a číslo konkurzu zjistíte na stránkách www.justice.cz. Do konkurzu přihlašte i příslušenství pohledávky ( penále) vypočtené ke dni předcházejícímu dni prohlášení konkurzu. Nezapomeňte uvést všechny náležitosti této přihlášky a to dle zákona o konkurzu a vyrovnání. Příslušné FA, smlouvy a vše, co bude dokládat existenci pohledávky ofoťte a přiložte k přihlášce. Vše (přihlášku i fotokopie FA a ost.) zašlete na adresu konkurzního soudu ve dvojím vyhotovení. Konkurz trvá poměrně dlouhou dobu (i několik let). Po obdržení a nabytí právní moci rozvrhového usnesení dostanete část úhrady vaší pohledávky. Zbytek pohledávky vyřadíte z evidence a nebudete o tento zůstatek zvyšovat základ daně (§ 24/2y). Stejným způsobem budete postupovat i v případě. že konkurz bude zamítnut pro nedostatek majetku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 10. 2006 18:52
Dobrý den,
v oboru jsem nová a potřebovala bych poradit. Náš zákazník je v konkurzu. Vedeme daňovou evidenci a vůbec netuším, co mám udělat s pohledávkama. Tato firma nám dluží cca 40.000 Kč vč. DPH. Všechny tři faktury jsou již po splatnosti. Poradí mi prosím někdo? Předem děkuji za každý příspěvek. Elen