Re: Záloha z JČS
-----------
Daňový doklad na přijatou zálohu z jiného členského státu jsem ještě neviděla. :-))
Povinnost přiznat daň je dle §25 ke dni vystavení faktury, pokud byl DD vystaven před patnáctým dnem měsíce, který následuje po měsíci, v němž bylo zboží pořízeno.
Re: Záloha z JČS
1)Tuším, že do 31.12.2005 platilo, že pokud česká firma přijala platbu na budoucí dodání zboží do EU, musela vystavit DD k přijaté platbě (osvobozené plnění, takže žádné DPH), zahrnout do DP a současně do Souhr. hlášení.
Jelikož jsme to ale dělali pouze my a jiné čl. státy ne, docházelo k tomu, že se rozcházelo Souhrnné hlášení, takže od 1.1.2006 - hurá, už to neplatí a přijatou platbu odečtete normálně, až dojde k opravdovému dodání zboží do EU...
2) Ve Vašem případě platíte zálohu Vy, takže se už vůbec nic neděje, dodavatel z EU Vám ji odečte v DD, až Vám dodá zboží.
Členské státy nevystavují DD k přijatým platbám, jako to máme zavedeno v českém zákoně. (Aspoň jsem se s tím nikde nesetkala..)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 10. 2006 10:00
Dobrý den!
Přišla mi zálohová faktura z JČS.. Jak je to s DPH? To budu účtovat až přijde daňový doklad,že.?