Re: Krácení dovolené
Nárok na dovolenou mu vzniká, jestliže odpracoval /nebo je předpoklad, že odpracuje/ 60 směn do konce roku. Za prvních 100 dní nemoci zkrátíte 1/12 a za každých dalších 22 po 1/12. V tomto případě celkem o 3/12 jak píšete. Vzhledem k tomu, že je možné, že bude marodit znovu do konce roku, zkrátila bych dovolenou hned o 5 dní, aby s nimi nepočítal třeba na vánoce. Samozřejmě si budete muset udělat poznámku kolik dní mu zbývá (jestli počítám správně tak 13) z téhle nemoci pro případné další krácení pokud znovu onemocní.
Re: Krácení dovolené
Pracovník má roční nárok 20 dní - za nemoc pokráceno k 6.8.2006 o 3/12 - tj. dní.
Za předpokladu, že odracuje do konce roku 60 dní včetně vybrané dovolená má nárok na 15 dní. Pokud požádá o dovolenou, upozornila bych jej na možné další krácení dovolené v případě další nemoci a na možnost přečerpanou dovolenou srazit ze mzdy.
Ručně bych určitě nic nekrátila, většina programů tento problém hlídá a uděláte si v tom akorát zmatek.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
19. 10. 2006 13:58
Zaměstnanec byl nemocen od 1.1.2006 (marodil už od roku 2005) do 6.8.2006. Teď chodí do práce, ale nelze vyloučit, že bude zase nemocen.
1. O jaký díl mu zkrátím dovolenou?
2. Kdy se vlastně krátí dovolená? Až při odchodu ze zaměstnání (myslím kdyby chtěl odejít ted v průběhu roku), nebo až na konci roku, když je vidět, kolik dní byl skutečně nemocen?
Já jsem si to totiž dříve neuvědomila, ale např. v srpnové výplatě tomuto zaměstnanci vyjel nárok na dovolenou 20 dní - klasický počet. Jak to tedy udělat, aby to bylo správně i na výplatní pásce? Pokrátit hned? Nebo hned snížit nárok na dovolenou, protože byl víc jak sedm měsíců nemocen?
Když mu dovolenou zkrátím za nemoc - o 3/12 tj. o 5 dní, bude jeho nárok 15 dní dovolené, pokud tedy nebude už nemocen.
Když mu určím dovolenou za odpracované dny - tj. za září - prosinec, bude jeho nárok 7 dní dovolené.
Nevím, jak mám postupovat.
Děkuji všem, kdo mi poradí.