Děkuji za reakci, to bych ještě pochopil i když je to další otravná činnost, ale v případě té jedné faktury nevím, jak to rozpočítat?
Na faktuře bude:
1) revize VTZ - řemeslná,
2) školení a přezkoušení obsluhy VTZ - ostatní živnosti,
3) Náklady na dopravu.
Revizi a školení so rozdělím a co ty náklady na dopravu? Také?
Děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
4. 1. 2017 9:50
Dobrý den,
přečetl jsem si článek ( http://www.podnikatel.cz/clanky/nevite-jak-urcit-vysi-pausalu-ctete-navod/ ), kde jsem nenalezl odpověď na mojí otázku, týkající se souběhu činností řemeslných a ostatních živností u zákazníka, kterému je následně vystavena jedna faktura.
Příklad: Při jedné návštěvě zákazníka (cesta) je u něho provedena revize vyhr. tech. zařízení - "VTZ" (řemeslná živnost), dále je provedeno zaškolení a přezkoušení pracovníka obsluhy předmětného VTZ.
Jak mám jednoduchým způsobem počítat paušální náklady, když na jedné faktuře je kombinace pauš. sazeb živností, které ovšem souvisí s předmětným VTZ a jeho provozem. Přece nebudu revize a školení dělit na dvě faktury a cestu dělit dvěma a na každé faktuře uplatňovat 50% nákladů na cestu - provozní režie???
Kdysi mi volali z FÚ a chtěli to po mně rozepsat. Na můj dotaz, jestli mi něco hrozí, když uplatňuji na vše jen tu nižší sazbu (60%), tudíž stát neokrádám, mi bylo sděleno, že asi nic, tak jsme hovor ukončili.
Ovšem blíží se doba, kdy se mi může vyplatit i 80% odpočet na řemeslnou část podnikání, tak bych rád věděl, jak lze toto řešit bez navýšení hloupého papírování.
Předem Vám velice děkuji za odpovědi.