Re: exekuce
Na exekuce existuje pevně daný výpočet. Od čisté mzdy odečtete jeho nezabavitelné částky. Zůstane nějaká suma. Pokud je tato suma rovna nebo nižší než 150% životního minima, podělíte částku třemi. Na starší nepřednostní exekuci pak odvedete 1/3 a na pozdější také 1/3. Pokud zbude z čisté mzdy po odečtu nezabavitelných částek více, než 150% živ. minima, pak to, co je nad 150% ŽM přičtete k té 1/3 ŽM a to celé odvedete na starší exekuci. 1/3 ŽM odvedete na druhou exekuci.
Paní Hanko, já myslím, že to není tak, že se nejdříve musí splatit starší nepřednostní a pak teprve ta další, ale že je to tak, jak píšu - tu druhou třetinu zároveň použít na splácení té druhé pohledávky.
Tak děkuji za upozornění. Já jsem to u dvou pracovníků až dosud dělala tak, jak jsem to popsala. Tu druhou třetinu jsem totiž srážela a posílala na umoření jejich dluhů u půjčoven (Home kredit apod.). Nestěžoval si nikdo, měla jsem zato, že je to správně - splácejí své dluhy rychleji. Příště tedy tu druhou třetinu nesrazím, to zas budou telefonovat, proč jsem jim neposlala žádnou splátku, budu jim muset vysvětlit, že jsem se ve srážení mýlila.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
21. 10. 2006 22:40
Mám v evidenci zaměstnance, který má dvě nepřednostní exekuce, mám splácet prvně starší rozhodnutí nebo musím splácet obě nějakým poměrem a to jakým ?