Re: Dovolená 5týdnů
Nárok na dovolenou v organizaci může být prodloužen vnitřní směrnicí nebo kolektivní smlouvou, nárok je stejný pro všechny zaměstnance.
Pracovní smlouva může být prodlužována max. 2 roky - potom se (pokud budete dál v zaměstnání) automaticky mění na sml. na dobu neurčitou
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
23. 10. 2006 10:42
Skončila mi roční pracovní smlouva. Podepsala jsem dodatek o prodloužení opět o jeden rok s tím, že dovolenou za kalendářní rok mám místo 4 týdnů pět. Nechtěli mi zvýšit plat a tak to vyřešili takto, ale mám dojem, že v tom případě mají ale všichni zaměstnanci 5týdnů je to tak. I když doteď byly 4týdny. Řeší se tohle v pracovních smlouvách či směrnicích? Kolikrát mi může zaměstnavatel prodloužit pracovní smlouvu o rok? Mám nárok na dobu neurčitou?
Díky za rady :-)