Re: Koupě navigace pro podnikání - nákla
Vizidlo mám soukromé, náklady uplatňuji formou cestovních příkazů. Navigace mi šetří spoustu času při hledání adres klientů, nejrychlejších cest, atd. Právě proto nevím jakým poměrem uplatnit výši nákladu či zda můžu uplatnit celou pořizovací cenu.
Re: Koupě navigace pro podnikání - nákla
Jedině mě napadá, určitou dobu (např.3 měsíce) sledovat jak často navigaci využíváte pro služební a jak často pro soukromé účely - veďte si po tuto dobu podrobnější evidenci a podle ní pak udělejte poměr a ten použijte pro uplatnění nákladů a DPH z navigace. Evidenci si uschovejte pro případnou kontrolu, proti tomu by FÚ už nemělo nic namítat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
23. 10. 2006 16:38
Součástí mého podnikání je cestování a objíždění klientů. Z tohoto důvodu jsem si pořídila navigaci za cca 20.000,--. (ušetření času, hledání, tudíž i nafty atd.). Můžu si tedy pořizovací cenu navigace dát do nákladů? Nebo aspoň nějakou poměrnou část - a jakou?
Děkuji za odpověď.