Příjem člena volební komise a DP

• (neregistrovaný)

19. 1. 2017 13:43

Jako členka volební komise jsem po zdanění dostala 800 Kč čistého. Ńaše mzdová účetní mi tvrdí, že si budu muset sama podat daňové přiznání, ale já myslím, že bych to ani nemusela přiznávat, když z toho byla daň zaplacená.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 1. 2017 5:11

Vlasta (neregistrovaný)

Daňové přiznání jste povinna podat - měla jste souběžně příjmy od více plátců a nejednalo se o příjmy zdaněné srážkovou daní - více § 38 g Zákona o daních z příjmů

• 30. 1. 2017 14:24

ivzez

Jestli šlo o DPP a nepodepsala jste prohlášení k dani z říjmu, odvedli z odměny srážkovou daň.
      V takovém případě přiznání podávat nemusíte a zaměstnavatel Vám může provést roční zúčtování daně.
      [Nechce si Vaše účetní jenom ušetřit práci?]

• 30. 1. 2017 15:25

Vlasta (neregistrovaný)

Na členství ve volební komisi nelze uzavřít jakýkoli pracovně právní vztah, tedy ani DPP. Zdaňuje se vždy zálohovou daní -§ 6 odst.10 písm.b) Zákona o daních z příjmů.

• 30. 1. 2017 15:35

Hana (neregistrovaný)

Děkuji mockrát za odpovědi, paní účetní měla tedy pravdu, tak já půjdu bojovat s přiznáním.

• 30. 1. 2017 15:44

M.M. (neregistrovaný)

Dobrý den,

ano, to jak uvádí paní Vlasta, řešení by měl přinést až STč. 873, pokud se vejde odměna dle §6 ods.4, do limitu 2,5 tis. Ale je to v přípravách ke schválení. Přiznání se nebojte, pokud si podáváte pouze za příjmy ze ZČ, je to na 1A4 " je na to slavný nový formulář  na  jednu stranu"

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).