Prosím mzdové a pí Jiřku

• (neregistrovaný)

25. 10. 2006 10:15

Od 1.11. přijmu na DPČ invalidního důchodce (PID), důchod pobírá od 1.4.2006, nechám mu podepsat prohlášení poplatníka daně na r.2006 a může uplatňovat slevu na poplatníka 600 Kč + 250 na úplnou invaliditu. Dál si to neumím srovnat v hlavě. Až se bude dělat roční zúčtování daní tak jemu taky ? Bude u mě vlastně pracovat pouze 2 měsíce. Musím mít od něho ještě nějaká jiná potvrzení než rozhodnutí o přiznání důchodů? Čím se dokládá první část roku od 1.1. do 31.3. když důchod měl až od 1.4.?
    Moc děkuji za radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 10. 2006 12:24

Líba (neregistrovaný)

Re: prosím mzdové a pí Jiřku
      Od předešlého zaměstnavatele vám do 15.2. donese potvrzení o zdanitelných příjmech za 1.1. - 31.3., zapíšete na 3. straně prohlášení. Asi bych si nechala podepsat čestné prohlášení, že od 1.4. do 31.10. neměl žádný zdanitelný příjem. RZD můžete udělat jako u ostatních zaměstnanců. Pokud byl od 1.1. do 31.3. na ÚP, tak tam pro tyto účely taky dávají potvzení o evidenci.

• 25. 10. 2006 14:39

Jarda (neregistrovaný)

Děkuji. .
      Ještě jsem se chtěl zeptat co mám napsat v prohlášení .... do kolonky "druh přizbnaného důchodu z důvodu invalidity" ? Mám napsat plný invalidní důchod nebo existují nějaké zkratky? Nějak tomu nerozumím a omlouvám se za hloupý dotaz.Formuláře nejsou moje silná stránka. Ještě jednou děkuji

• 25. 10. 2006 14:57

Líba (neregistrovaný)

Určitě existují zkratky, ale kolonka je dost velká, tak to klidně opište z toho rozhodnutí hezky slovy, aspoň to bude srozumitelné i pro ty, co zkratky neznají. PIDy si kromě mzdovek každý vykládá jinak.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).