Dobrý den,
pokud použijete paušál platí, že ten obsahuje veškeré náklady a to daným %-tem. Tedy sledujete jen příjmy a to vč. příjmu z prodeje vozu. Pokud by jste vedl daňovou evidenci, situace je jiná, oproti příjmu z prodeje vozu si uplatníte dosud nevyčerpané odpisy z tohoto DHM ( vozu ).
V tomto případě i když prodáváte ze ztrátou, utrženou částku zdaníte opět v roce 2016 i když poníženou o %-ní paušální výdaje.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
25. 1. 2017 0:11
Dobrý den,
13.3.2015 jsem koupil roční vůz za cenu 529900 Kč včetně DPH, Jako plátce jsem dostal od státu zpět 91966 Kč na DPH a rok 2015 jsem uzavřel přiznáním s 60% paušálem
26.10.2016 jse vůz prodal za 419000 Kč včetně DPH, jako plátce jsem státu odvedl 72719 Kč na DPH
nyní připravuji přiznání za 2016, opět s paušálem 60%, kdy mi ale najdnou vychází, že za prodej auta v hodnotě 346281 bez DPH budu muset zaplatit zdravotní, sociální a daň a celkové odvody se mi tím zvýší o 50.347 Kč (celkový roční příjem včetně auta je 1 610 626)
připadá mi to celkem drsné a nevím, jestli jsem někde neudělal chybu? Musím opravdu z prodeje auta platit všechny odvody?
díky za rady