Dobrý den,
nejsem si jist, ale pravděpodobně nejde o osvobozený příjem, protože nejde o nahodilou činnost ( prodej přebytků ze zahrad, medu atd. ) ale vyrábíte soustavně, tedy jde o podnikání, byť je příjem malý. tedy prvotně řešte ŽL - za neoprávněné podnikání je sankce tuším do 50 tis.
Ale podívejte se přesně na definici příjmů tzv. osvobozených.
Pak až si vyřešíte podnikání, můžete řešit prodej - je to stejné jako prodej zboží neplátce DPH do EU a 3. zemí
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
25. 1. 2017 12:39
Dobrý den,
bohužel jsem toto téma nenašel, snad neotvírám další. Jsem hobby nožíř, nepodnikám (zatím) a občas něco prodám do zahraničí, US, ale i jiných zemí jako Israel, Kanada.. Prodávám v malém objemu, za celý rok 2016 to bylo cca 7 nožů, celkem asi za 13000kč. Vzniká mi nějaká povinnost? Mohu to tak dělat i nadále? Je pro to případně nějaký limit? Na FÚ mi paní řekla, že dokud nemám ič tak mi nemá jak poradit a že ji to (mírně parafrázuji) ani nezajímá. V budoucnu mám v plánu se prodejem svých výrobků živit, ale to je ještě v nedohlednu, zatím bych si nevydělal ani na soc/zdrav. Na internetu jsem nenašel nic, co by se týkalo přímo mé situace.
Za jakékoli rady budu velmi vděčný.