Re: Přišla mi faktura a nic jsem neobjed
Dobrý den,
opravdu netuším, jak získat jejich obchodní podmínky, nebo jestli vůbec nějaké mají... nemohu být přeci vázána něčími podmínkami, když s nimi nemám nic společného. To jsem potom vázána podmínkami všech existujících firem? Já si nic neobjednala a oni chtějí peníze. Nemají ani můj souhlas, ani můj podpis, nic. Přesto náš právní řád umožňuje realizovat kupní smlouvu ústně, nemohu tedy dokázat (ale oni také ne - nebo ano?), že k nedošlo.
Pokud bude firma trvat na zaplacení, že to dá k soudu apod. co mohu dělat?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
27. 10. 2006 12:54
Dobrý den,
dnes mi přišla faktura na služby, které jsem si neobjednala (služby byly ze strany dodavatele již realizovány). Ptala jsem se u oné společnosti na cenu služeb a přestože jsem pak nic neobjednala, měla jsem dnes ve schránce fakturu. Musím ji platit? Nedošlo přeci k realizaci kupní smlouvy (ani ústní ani v jiné formě). Jakým způsobem by se postupovalo v případě soudního sporu? Musela by protistrana dokázat, že došlo k objednání služby? Nebo jí stačí má cenová poptávka? Předem děkuji za odpověď.
Iveta Fialová, Praha 4