Re: Příspěvky v těhotenství
zajisté chodíte na pracák a pobíráte dávky životního minima. takže tam vás budou informovat - především si musíte snažit zajistit příjmy sama, např. má povinnost otec dítěte vám přispívat na potřeby spojené s těhotenstvím - těhotenské oblečení, vitamíny atd. pokud ne dobrovolně, dejte návrh na soud.
pokud vím, tak jakýsi příspěvek se dostává až těsně před nebo po porodu.
Na mateřskou dovolenou máte nárok 6 týdnů před porodem a mám pocit, že 24 týdnů nebo 28 (nejsem si přesně jistá) ji budete pobírat. Pak si zažádáte o rodičovský příspěvek, který od nového roku bude činit přibližně 7.500,- až do věku 4 let Vašeho dítěte. Zde na soc. úřadě si také zažádáte po narození miminka o porodné a přídavky na dítě.
no nevím, jestli bude pobírat zrovna mateřskou, pokud nikdy nepracovala. rozhodující asi bude, jestli byla na pracáku, a stát pak za ni odváděl socko. jestli ne, asi na mateřskou mít nárok nebude.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
27. 10. 2006 18:40
Dobrý den,jsem těhotná a chtěla bych se zeptat jestli mám nárok na nějaký finanční příspěvek. Jsem 5let ze školy a od té doby jsem nikde nebyla zaměstnaná. Prý bych na rodičovský příspěvek měla nárok? A kdy bych měla o tento příspěvek zařádat? Děkuji za odpověď Zdena