Pokud byste neměla žádné jiné příjmy, tak na všechny povinné instituce by stačilo čestné prohlášení, že jste neměla z podnikatelské činnosti žádné příjmy.
Ale jestli jste z DPČ i po podpisu prohlášení zaplatila nějakou daň, tak by pro Vás bylo výhodné přiznání podat, abyste tuto dostala zpět. V příloze o podnikání byste uvedla nulu a přiznávala byste jen DPČ.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
13. 2. 2017 17:50
Zdravím, mám dotaz ohledně daňového přiznání. Jsem studentka a živnosťák mám od konce listopadu minulého roku. V roce 2016 jsem žádné příjmy ani výdaje z podnikání neměla. Až od začátku letošního roku. Jinak chodím ještě od začátku listopadu 2016 na brigádu, kterou mám na DPČ a mám zde podepsané růžové prohlášení. Moje otázka je, zda musím podat daňové přiznání za rok 2016, i když jsem vlastně žádné příjmy z podnikání neměla. Díky za jakoukoliv odpověď. :)