Re: Úroky
**
No, já asi trochu dotazu rozumím - každému ten "úplně běžný způsob" není jasný, nehledě k tomu, že jsou někdy stanoveny úroky roční, někde za každý den a často je to velmi pracné počítat. Například mám takový čerstvý případ, že zaměstnanec má exekuci zhruba na 4 000 Kč, a na půl stránky je popsáno, že k tomu náleží úroky 2% z částky 250 Kč ode dne 10.4.1994 do zaplacení, 2,5% z částky 113 Kč od 12.5. do zaplacení... atd. Také jsem nějakou kalkulačku hledala - že bych si zadala částku a datum od-do a příslušné %. Nic jsem ale zadarmo nenašla - jen za peníze na stránkách nějakého advokáta. Přiznám se, že to řeším tak (poradila mi to jedna referentka u soudu), že srazím dlužnou částku a sdělím oprávněnému, že je sraženo, ať vyčíslí úroky a zatím jsem nenarazila na neochotu. Zdravím!
*** Jo tak :-) Díky za info :-) Jen jeden dotaz: a když Vám oprávněný sdělí výši úroků, tak už je nepřepočítáváte? Jestli třeba nechce zbytečně moc :-)) Díky :-) ***
Přesně jak píše paní Anna také máme takových několik exekucí. Já také srážím a pak jim volám, oni sdělí i po telefonu, hlavně když jim posíláme peníze. Ale myslelal jsem, že bych si to dělala sama-práce mě baví, tak proč ne.Také jsem nic nenašla, kdyby náhodou někdo našel .....prosím ozvěte se .....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
3. 11. 2006 10:02
Je prosím někde na netu kalkulačka pro výpočet úroků z exekucí?