Re: Potvrzení příjmů - banka - pravdivos
Dobrý den,
nedávno jsem byla u soudu, kdy jsem potvrdila zaměstnanci o 1500 Kč více, aby dosáhl na úvěr od ČS. Bohužel zaměstnanec po 2 letech přestal platit.
V žádném případě nedoporučuji, jedná se o úvěrový podvod.
>Dobrý den,
>chtěla jsem se zeptat, zda hrozí zaměstnavateli nějaké
>riziko ohledně nepravdivého potrzení čistého příjmů
>zaměstnavatele pro účel získání úvěru.
>Jedná se o to, že zaměstnanec žádá potvrdit příjem,
>který nedosahuje a zaměstnavatel má měkké srdce mu to
>nepotvrdit.
>Máte s tím nějaké zkušenosti? A jak to potom dopadne,
>pokud zaměstnanec neplatí?
>děkuji
Pozor, je trestné jak vystavit nepravdivé potvrzení, tak je předložit bance při žádosti o úvěr.
Nedělejte to!!!! Je to přesně v duchu "pro dobrotu na žebrotu". Podobné věci po mně několikrát chtěli zaměstnavatelé těch, co si půjčku brali, vždycky jsem je raději donutila ke zvýšení mzdy. Do problémů se rozhodně dostat nechci. Opravdu jde o trestný čin úvěrového podvodu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
3. 11. 2006 12:05
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, zda hrozí zaměstnavateli nějaké riziko ohledně nepravdivého potrzení čistého příjmů zaměstnavatele pro účel získání úvěru.
Jedná se o to, že zaměstnanec žádá potvrdit příjem, který nedosahuje a zaměstnavatel má měkké srdce mu to nepotvrdit.
Máte s tím nějaké zkušenosti? A jak to potom dopadne, pokud zaměstnanec neplatí?
děkuji