Re: zboží do tomboly na ples
Fakt? Je to možné, nehádám se. Já bych to brala jako dar škole - to nejde? Zrovna tu jeden mám, tak bych docela potřebovala vědět, jak mám podnikatelce zdůvodnit, že je to neuznatelné. Škola jí řekla, že je to uznatelný dar. Jana F.
Opravdu nechci, abyste to brala jako provokaci, ale je to někde v nějakém výkladu, nebo stanovisku, že se to nedá považovat za dar škole? De fakto JE to přece dar škole. Co s tím ta škola udělá nás přece nezajímá. Jana F.
Oprávněnost uplatnění hodnoty daru jako nezdanitelné části základu daně je dána tím, zda je dar věnován příslušnému subjektu na daný účel a ve správné výši. Komu, na jaký účel a v jaké výši byl dar poskytnut, by mělo být vždy prokazatelné z dokladu, na jehož základě k věnování daru došlo.
p.s. třeba finance na organizaci školního plesu, to je jiná:-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 11. 2006 9:05
Jsme velkoobchod. Když dám do tomboly na maturitní ples zboží např. v hodnotě skladové ceny 5000 bez dph , můžeme si dát něco z této částky do nákladů?
díky