Re: rada za recept :-) - mateřská dovole
Karolínko děkuji za recept, už ho tam mám :-).
K vašemu dotazu - nejsem mzdová účetní a vím to jen orientačně, takže doufám, že mě někdo případně opraví:
Mateřská = přivýdělek může být formou nepojištěné činnosti (dohoda o provedení práce) a u někoho jiného, než u koho máte mateřskou - to píšete se vás netýká.
Rodičovský - nezáleží na výdělku (nevím přesně odkdy se to změnilo), ale záleží na celodenní péči o dítě a ve školce smí být do 3 let jen 5 dnů v měsíci.
Jinak přeji hodně štěstí :-) Jana F.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
6. 11. 2006 23:32
Dobrý večer,
prosím o radu,jsem osvč a zároven jsem zaměstnaná za velmi nízkou HM,nemocenskou si neplatím,zbývá mi 8 týdnů do porodu, vdaná nejsem.Zřejmě se mi odchod na mateřskou nevyplatí a půjdu hned po porodu na rodičovský příspěvek,zajímalo by mne zda mohu nadále podnikat a jak mohu mít vysoký příjem z podnikání a za jakých podmínek a zároven jak to mám vyřešit u zaměstnavatele,protože asi těžko mohu být zároven na mateřské a další mateřské dovolené.
a ted ten recept (je to dobrej nápad tak mne to oslovilo :-)))
Skořicové hvězdičky - 125 hl.mouky,125 hru mouky,150 másla,110 cukr moučka,2 žloutky,3 lžíce skořice,zpracovat,vyválet,vykrájet co je libo,třeba ty hvězdičky,potřít bílkem a ozdobit oříškem nebo mandlí,upéct - jednoduchý,rychlý a myslím dobrý
karolína