Re: rada za recept :-) - mateřská dovole
Karolínko děkuji za recept, už ho tam mám :-).
K vašemu dotazu - nejsem mzdová účetní a vím to jen orientačně, takže doufám, že mě někdo případně opraví:
Mateřská = přivýdělek může být formou nepojištěné činnosti (dohoda o provedení práce) a u někoho jiného, než u koho máte mateřskou - to píšete se vás netýká.
Rodičovský - nezáleží na výdělku (nevím přesně odkdy se to změnilo), ale záleží na celodenní péči o dítě a ve školce smí být do 3 let jen 5 dnů v měsíci.
Jinak přeji hodně štěstí :-) Jana F.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
Šíří se mimořádně věrohodný podvod s přeplatky od pojišťovny
Sociálka nabízí konkrétní příklady z praxe, které pomohou s novým hlášením
Blanku vábí hedvábí. Po nemoci našla nový směr a teď jeho kouzlo předává dál
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
6. 11. 2006 23:32
Dobrý večer,
prosím o radu,jsem osvč a zároven jsem zaměstnaná za velmi nízkou HM,nemocenskou si neplatím,zbývá mi 8 týdnů do porodu, vdaná nejsem.Zřejmě se mi odchod na mateřskou nevyplatí a půjdu hned po porodu na rodičovský příspěvek,zajímalo by mne zda mohu nadále podnikat a jak mohu mít vysoký příjem z podnikání a za jakých podmínek a zároven jak to mám vyřešit u zaměstnavatele,protože asi těžko mohu být zároven na mateřské a další mateřské dovolené.
a ted ten recept (je to dobrej nápad tak mne to oslovilo :-)))
Skořicové hvězdičky - 125 hl.mouky,125 hru mouky,150 másla,110 cukr moučka,2 žloutky,3 lžíce skořice,zpracovat,vyválet,vykrájet co je libo,třeba ty hvězdičky,potřít bílkem a ozdobit oříškem nebo mandlí,upéct - jednoduchý,rychlý a myslím dobrý
karolína