Dobrý den,
tak to Vám bohužel neporadím, já jsem účetní. Co potřebujete za vyhlášky jako opravář elektra pro výkon podnikání Vám sdělí na živnostenském, jako OSVČ toho jinak mnoho nepotřebujete, tedy pokud jde o činnosti volné. Pokud máte činnosti vázané nebo koncesované, musíte plnit ty podmínky, které jsou tam napsány. Obsahy živností a podmínky k jejich získání, jsou volně dostupné.
Případně Vám musí poradit někdo, kdo toto dělá.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
Nová povinnost firem už běží: Registraci zaměstnanců usnadní jednoduchý dotazník
OSVČ v časové pasti: Některé musí podat přehled už do 8. dubna
ČSSZ upozorňuje: Navazující zaměstnání se nově hlásí jinak
Senioři řidiči a povinné lékařské prohlídky: Nová pravidla neplatí vždy
Říkali jim hadráři a věštili krach. Dnes patří k lídrům trhu s bytovým textilem
26. 2. 2017 19:43
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, jaký druh živnosti na OSVČ musím ohlásit, pokud bych opravoval drobné elektrospotřebiče a stavbu, opravy a rekonstrukce PC, případně prodej vlastních návrhů a sestav. Pokud jde o paragrafy co se týká elektra, ty samozřejmě mám, živím se tím jako zaměstnanec, ale rád bych se tomuto věnoval samostatně nejdříve jako vedlejší činnosti, později snad jako hlavní. Každopádně, co vše obnáší administrativa na úřadech?
Děkuji J.K.