OSVČ - oprava drobné elektroniky a stavba, rekonstrukce a opravy PC

• (neregistrovaný)

26. 2. 2017 19:43

Dobrý den,
    chtěl bych se zeptat, jaký druh živnosti na OSVČ musím ohlásit, pokud bych opravoval drobné elektrospotřebiče a stavbu, opravy a rekonstrukce PC, případně prodej vlastních návrhů a sestav. Pokud jde o paragrafy co se týká elektra, ty samozřejmě mám, živím se tím jako zaměstnanec, ale rád bych se tomuto věnoval samostatně nejdříve jako vedlejší činnosti, později snad jako hlavní. Každopádně, co vše obnáší administrativa na úřadech?
    Děkuji J.K.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 2. 2017 7:42

M.M. (neregistrovaný)

Dobrý den,
      ptáte se na základy podnikání v obecných a informačně dostupných rovinách, přečtěte si jak podnikat na tomto webu podnikatel. cz

• 27. 2. 2017 12:17

Jan (neregistrovaný)

Dobrý den,
      děkuji za odpověď. Samozřejmě jsem si to prostudoval, ale moc moudrý jsem z toho nebyl. Tak tedy konkrétně, Potřebuji k založení OSVČ kromě paragrafu 6 i paragraf 8 vyhl. 50?

• 27. 2. 2017 12:29

M.M. (neregistrovaný)

Dobrý den,

tak to Vám bohužel neporadím, já jsem účetní. Co potřebujete za vyhlášky jako opravář elektra pro výkon podnikání Vám sdělí na živnostenském, jako OSVČ toho jinak mnoho nepotřebujete, tedy pokud jde o činnosti volné. Pokud máte činnosti vázané nebo koncesované, musíte plnit ty podmínky, které jsou tam napsány. Obsahy živností a podmínky k jejich získání,  jsou volně dostupné.

Případně Vám musí poradit někdo, kdo toto dělá.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).