1) Na webu ARES (registr ekonomických subjektů) si najděte podle IČ vaši firmu. Vpravo se vám bude nabízet vedle údajů o firmě několik odkazů se zkratkami RES, RŽP atd. Klikněte na RES. Zobrazí se Vám stránka s údaji o tom, jaké činnosti podle klasifikace CZ NACE má vaše firma zaregistrované. Pak si na oficiálním webu ETRŽBY, který Finanční správa založila k EET, najděte, pod kterou fázi EET podle své NACE spadáte. Pokud si tím stále nebudete jistý, tak zavolejte na oficiální infolinku pro metodické dotazytel. č. 225 092 392.
2) Pokud živnost velkoobchod/maloobchod neprovozujete a tím pádem z ní nepřijímáte žádné platby v hotovosti, tak by podle mě bylo zbytečné ji pozastavovat. Když nepřijímáte platby v hotovosti, nevzniká vám povinnost elektronické evidence tržeb.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
27. 2. 2017 14:43
Dobrý den,
prosím o radu ohledně zařazení do fáze EET.
1) Podnikám v oblasti poskytování tělovýchovných a sportovních služeb (živnost ohlašovací vázaná), a potřebuji zjistit do jaké fáze EET spadám.
Pročítám několik článků, ale zatím jsem nenašel nic konkrétního.
2) Zároveň mám živnost založenou i na velkoobchod a maloobchod, ale to již neprovozuji. Mám tuto živnost pozastavit, nebo ji mohu nechat, když ji do budoucna cca do roka budu opět využívat?
Děkuji za Vaši odpověď. Martinek