Přiznání daň z příjmu - Dokládání příjmu z nájmu pozemků

• (neregistrovaný)

28. 2. 2017 17:24

Dobrý den,
    mám příjem z nájmu pozemků (nyní pacht) - mám k přiznání k dani z příjmu fyzických osob přiložit kromě přílohy č. 2 ještě potvrzení o tomto příjmu (mám potvrzení o výplatě pachtu od zemědělského družstva, které mi pacht vyplatilo).
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 1. 3. 2017 7:18

Hanča (neregistrovaný)

Pokud potvrzení přiložíte, určitě se tím nic nepokazí, ale dala bych jim jen kopii.

• 1. 3. 2017 14:05

Lada (neregistrovaný)

Kvůli nájmu pozemků podávám přiznání na finančáku už léta a potvrzení o příjmu z nájmu k němu nepřikládám. Dosud si nestěžovali.

• 1. 3. 2017 14:08

Hanča (neregistrovaný)

Nezapomeňte, že si u pronájmu můžete odpočítat až 30% jako výdaje, takže se Vám zdanitelná částka podstatně sníží.

• 1. 3. 2017 14:18

M.M. (neregistrovaný)

Dobrý den,

jistě a proč by si někdo stěžoval ? Příjmem je teprve inkasovaná částka od družstva na BÚ nebo pokladnou na příj. PD. Potvrzení pokud nemá náležitosti PPD nic v DE neznamená, je to potvrzení o jakém si nároku ( pohledávce ) která se do doby zaplacení nestane příjmem. DE je o reálných inkasovaných platbách, bez ohledu zda si poté uplatníte skutečné výdaje nebo %-ta. 

Takže přílohu dát k DP můžete ale nemusíte, nedaníte jako FO" přílohy" - daníte reálně obdržený příjem.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).