Nezapomeňte, že si u pronájmu můžete odpočítat až 30% jako výdaje, takže se Vám zdanitelná částka podstatně sníží.
Dobrý den,
jistě a proč by si někdo stěžoval ? Příjmem je teprve inkasovaná částka od družstva na BÚ nebo pokladnou na příj. PD. Potvrzení pokud nemá náležitosti PPD nic v DE neznamená, je to potvrzení o jakém si nároku ( pohledávce ) která se do doby zaplacení nestane příjmem. DE je o reálných inkasovaných platbách, bez ohledu zda si poté uplatníte skutečné výdaje nebo %-ta.
Takže přílohu dát k DP můžete ale nemusíte, nedaníte jako FO" přílohy" - daníte reálně obdržený příjem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
Nová povinnost firem už běží: Registraci zaměstnanců usnadní jednoduchý dotazník
OSVČ v časové pasti: Některé musí podat přehled už do 8. dubna
ČSSZ upozorňuje: Navazující zaměstnání se nově hlásí jinak
Senioři řidiči a povinné lékařské prohlídky: Nová pravidla neplatí vždy
Říkali jim hadráři a věštili krach. Dnes patří k lídrům trhu s bytovým textilem
28. 2. 2017 17:24
Dobrý den,
mám příjem z nájmu pozemků (nyní pacht) - mám k přiznání k dani z příjmu fyzických osob přiložit kromě přílohy č. 2 ještě potvrzení o tomto příjmu (mám potvrzení o výplatě pachtu od zemědělského družstva, které mi pacht vyplatilo).
Děkuji