Re: dovoz ze 3 zemí - doprava - prosím
Dopravu si klidně nechte v říjnu, kdy byla zaplacena, že vstupuje do základu daně pro vyměření DPH při dovozu je druhá věc, zahrnete do základu daně k okamžiku vystavení JSD.
Fakturu za zboží a přepravu atd. nemusíte mít ve stejném období,
jako JSD.
Ale když ta doprava souvisí se zbožím , takže dopraveno bylo v listopadu.
fakturu vystavili asi jen až jim to zaplatime, nemuzu si dat prece dopravu která spadá do listopadu, do října i když tam je datum 17.10.2006 nebo jo?
jsem z toho dovozu zmatena,
vzdycky čekame mesic na faktury apod.
dekuji
---------------
Dle §21/6 je služba uskutečněna dnem poskytnutí nebo vystavením daňového dokladu. Pokud to nechcete dát v říjnu do nákladů dejte na 381 nebo ponechte jako zůstatek na 132.
Pokud mám zboží, ale chybí nějaká došlá faktura , udělám si taky dohad 131/389, který zruším, když ta fakturadojde.
To ale nesouvisí s povinností přizanat daň při dovozu, ta vám dle §23 vzniká nejčastěji při propuštění do příslušného režimu. = datum na JSD
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
9. 11. 2006 8:23
Mám jednu otázku.
Dovážíme zboží z číny ( 3 země). V říjnu mi přišla faktura na dopravu - den vyst. 17.10.2006, DUZP 17.10.2006, fakturu jsme uhradili.
Zboží nám bylo dovezeno dnes na celnici .
U dovozu zboží beru jako datum do dph i účetnictví den přijetí zboží, tedy i tu dopravu dám na řádek 340,260 v listopadu 2006?
mohu si teda na fakturu za dopravu napsat den přijetí zboží tužkou 9.11.2006 ? i když jsme tutu fakturu již hradili v říjnu?
děkuji