Faktury

• (neregistrovaný)

9. 11. 2006 15:37

Dobrý den mám dotaz - může se dát fa poslaná přes mail do účetnictví, musí být podepsaná podpis. klíčem- jak to funguje - lze li to. Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 11. 2006 8:06

Lenka S (neregistrovaný)

Re: Faktury
      Vím, že některé firmy zasílají faktury pouze e-mailem. Já osobně jsem se několikrát setkala s tím, že zálovou fakturu poslali e-mailem a daň.doklad klasicky poštou. Podepsané to není ničím, pouze tam je uvedeno, kdo to vystavil.
      Jinak u takového dokladu by mělo být zaručeno, že nelze pozměnit. Víc Vám k tomu bohužel neřeknu.

• 10. 11. 2006 9:21

Petr (neregistrovaný)

Doklady, které jsou v elektronické podobě, a to je důležité - a dále budou v elektronické podobě uchovány - netisknete si je, musí být opatřeny elektr. podpisem. Pokud vám firma pošle mail s odkazem, že tam a tam je faktura a vy si ji máte vytisknout nemusí být opatřeny elektr. podpisem. Ostatně jak byste na papír dostali elektr. podpis. Myslím, že se z toho dělá velká věda. Pokud jde o papírové doklady, musí splňovat náležitosti § 28 zákona o DPH. Nikde se zákon nezmiňuje o tom, abyste dokládala kdo doklad fyzicky vytiskl. Zda ten kdo fakturu vystavil a nebo ten kdo ji obdržel.

• 10. 11. 2006 10:01

1234 (neregistrovaný)

http://www.spis.cz/spisnew/fileadmin/docs/Projekty/Elektronicka_fakturace/brozura_tisk.doc

• 10. 11. 2006 10:45

Martas (neregistrovaný)

Já tedy nevím, ale mezi náležitosti daňového dokladu přece nepatří ani podpis a ani razítko. Pokud mi tedy dodavatel pošle fakturu bez razítka a podpisu a splňuje ostatní náležitosti, tak je v pořádku. Jaký je tedy rozdíl mezi tím, jestli si jí vytisknu já nebo on?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).