Re: VELKÝ DOTAZ! NV na konci roku a vývo
Já osobně bych hodnotu NV vyčíslila hodnotou materiálu naloženého a k 31.12.odeslaného do Karibiku.Pokud jsem tomu dobře rozumněla,tak další náklady s toutou dodávkou vznikou až na místě montáže,maximálně k hodnotě materiálu můžete připočíst náklady vynaložené při nakládce materiálu - poměrnou část mezd pracovníků,kteří nakládaly materiál.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
10. 11. 2006 9:34
Připravuji se již na konec roku a budu řešit situaci.
Jsme stavební firma a budeme dodávat včetně montáže příčky atd. do Karibiku. Tento materiál se naloží tady do kontejneru a pak až tam dorazí tak se to tam namontuje včetně subdodávek od jiných našich dodavatelů.
Jedná se mi o to, jak stanovit nedokončenou výrobu na konci roku. Jsou následující varianty a prosím Vás o radu jak by nám to mohlo ovlivnit základ daně z příjmu.
1) tento materiál se naloží zde v ČR na kontajner do konce roku, ale odjede až v roce 2007 a montáž bude také až v roce 2007
2) tento materiál se naloží zde v ČR na kontajner do konce roku a ještě odpluje do konce roku 2006 pryč a montáž bude až v roce 2007.
Můžu na konci roku použít v těchto případech jako nedokončenou výrobu cenu za zakázku kromě montáže?
Nebo mi poradíte jestli by jste to neřešili vše úplně jinak? Jedná se o to, že bychom rádi uplatnili co největší výši nedokončené výroby do roku 2006.
Děkuji moc za pomoc!!