Re: VELKÝ DOTAZ! NV na konci roku a vývo
Já osobně bych hodnotu NV vyčíslila hodnotou materiálu naloženého a k 31.12.odeslaného do Karibiku.Pokud jsem tomu dobře rozumněla,tak další náklady s toutou dodávkou vznikou až na místě montáže,maximálně k hodnotě materiálu můžete připočíst náklady vynaložené při nakládce materiálu - poměrnou část mezd pracovníků,kteří nakládaly materiál.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10. 11. 2006 9:34
Připravuji se již na konec roku a budu řešit situaci.
Jsme stavební firma a budeme dodávat včetně montáže příčky atd. do Karibiku. Tento materiál se naloží tady do kontejneru a pak až tam dorazí tak se to tam namontuje včetně subdodávek od jiných našich dodavatelů.
Jedná se mi o to, jak stanovit nedokončenou výrobu na konci roku. Jsou následující varianty a prosím Vás o radu jak by nám to mohlo ovlivnit základ daně z příjmu.
1) tento materiál se naloží zde v ČR na kontajner do konce roku, ale odjede až v roce 2007 a montáž bude také až v roce 2007
2) tento materiál se naloží zde v ČR na kontajner do konce roku a ještě odpluje do konce roku 2006 pryč a montáž bude až v roce 2007.
Můžu na konci roku použít v těchto případech jako nedokončenou výrobu cenu za zakázku kromě montáže?
Nebo mi poradíte jestli by jste to neřešili vše úplně jinak? Jedná se o to, že bychom rádi uplatnili co největší výši nedokončené výroby do roku 2006.
Děkuji moc za pomoc!!