Re: Srážková daň z podílů na zisku
penále budete muset uhradit, ale potom máte možnost požádat "O prominutí příslušenství daně z důvodu tvrdosti", popíšete jim tam Váš problém a pokud nemáte na FU žádné černé bodíky(jak píšete), myslím, že nebude problém, aby Vám něco odpustili....
Určitě to zkuste, pokud mi dáte Vaši e-mailovou adresu, pošlu Vám vzor
Re: Srážková daň z podílů na zisku
Zkušenost mám 50%, ale to bylo u ne moc platebně schopné firmy, takže opravdu záleží na FU....
Myslím ale, že fin.dotace na to nemá vliv, jedná se o to, že se poslalo omylem na jiný účet z jiné firmy, šlo o omyl a ne úmysl....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
13. 11. 2006 18:28
Prosím o radu. Zpracovávám účetnictví pro dvě firmy . Firma A vlastní firmu B. Firma B vyplatila na ¨na konci roku 2005 podíly na zisku jednatelům společníkům, ale zjistilo se že firma B něměla oprávnění vyplacet podíly jednatelům, protože jednatelé nejsou
zároveň společníci jako u firmy A, ale majitelem je firma A.
U firmy B byla provedena oprava do konce června, vyúčtování srážkové daně bylo provedeno v pořádku, ale na účet FU byla
uhrazena srážková daň ve výši 60.000 Kč dne 16.12.2005. Tudíž tam vznikl přeplatek na dani. U firmy A jsem musela opravit roční závěrku a tady vyplatit podíly na zisku společníkům, kteří jsou zároveň jednatelé firmy.Opravit Vyúčtování srážkové daně za r. 2005. A žádäla jsem o převedení částky 60.000 Kč z FU u firmy
B na Fu v jiném okrese u firmy A. Toto mi ale Fu zamítl s tím, že
toto není možné a Fu firmy A bude požadovat penále za pozdní
úhradu i když uvedená částka byla po celou dobu na FU u firmy B.
Vzhledem k tomu, že penále činní asi 20.000 Kč chci poprosit jestli
máte někdo zkušenost s něčím podobným, připadně v jakém rozsahu Fu může snížit penále. Firma A nemá a ani neměla
žádné dluhy u Fu a všechny platby platí včas. Ale tento rok obdržela finanční podporu ze SROP (společný regionální operační program),podpora malých a středních podniků v hospodářsky slabých oblastech,podpora podníkání ve vybraných regionech.
Prosím budu vděčná, za každou radu nebo zkušenost.
Děkuji