Re: reklamace mobil.telefonu
>Dobrý den, mám mobilní telefon Siemens SL75, u kterého
>se už podruhé projevila stejná závada. Prodejce mi
>píše, ať dám telefon do autorizované opravny, ale
>reklamace se prý mají vyřizovat jen s prodejcem. Mám ho tedy
>radši poslat prodejci?
Reklamovat budete u prodejce. Pouze pokud je v záručním listě výslovně uveden jiný subjekt, určený k reklamaci a tento subjekt je buď v místě vašeho bydliště nebo blíž, než prodejce, reklamujete u tohoto subjektu.
>Nebylo by možné odstoupit od
>smlouvy dohodou a požadovat za telefon o pár set korun
>méně? Předem děkuji za odpověď. S pozdravem M.Martinec
Pouze při reklamaci do 6 měsíců se předpokládá, že věc měla vadu už při převzetí, pokud prodejce neprokáže opak. Pak máte nárok na okamžitou opravu nebo výměnu, není-li to možné, pak můžete odstoupit od smlouvy nebo požadovat slevu.
Při pozdější reklamaci můžete požadovat slevu pouze jde-li o neodstranitelnou vadu a věc nelze vyměnit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 11. 2006 14:28
Dobrý den, mám mobilní telefon Siemens SL75, u kterého se už podruhé projevila stejná závada. Prodejce mi píše, ať dám telefon do autorizované opravny, ale reklamace se prý mají vyřizovat jen s prodejcem. Mám ho tedy radši poslat prodejci? Nebylo by možné odstoupit od smlouvy dohodou a požadovat za telefon o pár set korun méně? Předem děkuji za odpověď. S pozdravem M.Martinec