Re: DPH zálohová fa u DE
Pokud Vy sám vedete DE (nikoliv podvojné účetnictví), tak naopak nesmíte vystavit na přijatou platbu fakturu s DPH. Zakazují Vám to §§ 21/3 a 26/1 zákona o DPH. Jestli nemáte ve smlouvě sjednána nějaká dílčí plnění, tak můžete přijímat zálohy bez DPH a až skončí rekonstrukce, tak vystavíte konečnou fa včetně DPH a v ní odečtete zaplacené zálohy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
15. 11. 2006 21:41
Vystavili jsme zál. fa na 100.000,--Odběratel je zemědělec. Máme smlouvu o dílo na celkovou částku 700.000,--. Na účet nám přišla zmíněná záloha. Je domluveno, že po odvedení prací(rekonstrukce statku) v hodnotě zálohy,tedy oněch 100.000,-- bude provedena další záloha. Předpoklad prací je listopad-únor. Jak to bude vypadat s DPH u těchto zál.faktur.Na přijatou zálohu jsem jako DE povinen vystavit daň. doklad, který má mít datum = přijetí platby na můj účet a v příslušném čtvrtletí do kterého spadá přijatá platba provedu přiznání DPH? Na konci akce pak vystavím konečnou fa s uvedením jednotlivých zál. faktur a vyčíslením DPH. Konečná fa může být buď 0 nebo bude nějaký doplatek.
Mám pak obdobnou situaci, ale odběratel je a.s. Je v postupu uplatnění DPH nějaký rozdíl mezi a.s. a f.o.?
Četl jsem si v historii diskuze ohledně DPH...mám v tom zmatek.
Moc všem děkuji.
Robert