Re: Exekuce z platu.
musíte určit zda se jedná o přednostní nebo nepřednostní pohledávku - pohledávky výživného mají vždy absolutní přednost.Dochází-li ke srážkám z druhé třetiny zbytku čisté mzdy (na přednostní pohledávky), uspokojí se z ní nejprve bez zřetele na pořadí pohledávky výživného a terprve pak podle svého pořadí ostatní přednostní pohledávky. Z první třetiny jsou všechny pohledávky (původně přednostní i ostatní) uspokojovány výlučně podle svého pořadí. Znamená to, že pohledávky, na které v důsledku jejich horšího přadí nezbydou peníze, musejí vyčkat až jim v následujících výplatních obdobích uvolní místo některá již uhrazená pohledávka nebo až bude možné srazit i na ně díky vyššímu přjmu povinného, tzn. pokud jste srážela nepřednostní pohledávku z 1. třetiny, a další pohledávka je taktéž nepřednostní, tato nová musí vyčkat na své pořadí, tzn. až "vysrážíte" první, přijde na řadu druhá. Něco jiného je, pokud srážíte přednostní či přišla přednostní, upřesněte.
Re: Exekuce z platu.
Pokud jste srážela nepřednostní, srážela jste 1/3m, druhou a třetí třetinu jste vyplatila zaměstnanci, nyní budete srážet nepřednostní pohledávku dále z první třetiny až do zaplacení, z druhé třetiny budete srážet přednostní pohledávku, zaměstnanci vyplatíte zbylou třetinu. Až zaplatíte nepřednostní pohledávku, dostane se vaše současná přednostní pohledávka do pořadí a budete srážet ze 2/3. Je to takové hranaté, ale rozumíte mi ? Navíc - samozřejmě že nesrážíte jen třetiny, pokud má zaměstnanec nad 6.630, tuto srazíte bez omezení, ale to určitě víte
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 11. 2006 9:16
Strhávám zaměstnanci každý měsíc exekuci z platu, ale teď přišla další exekuce z platu a já nevím jestli částku kterou můžu strhnout z platu mám rozdělit na půl, nebo jetsli je přednostní tá první exekuce. Ještě jsem se stímto problémem nesetkala. Děkuji.