Re: Reklamace
Ad odeslání k posouzení závady: zde je potřeba rozlišit závadu a její příčinu. Pokud např. nění funkční displej 3x po sobě, posuzovalo by se to ve prospěch zákazníka jako opakovaní stejné závady, ať už její příčinou bylo v jednotlivých případech cokoliv.
Nejdůležitější je ale, že reklamace zjevně nebyla vyřízena v zákonné lhůtě (30 dní). Za těchto okolností máte nárok na odstoupení od smlouvy bez dalších podmínek. Důvody, které vám prodejce sděluje ohledně zpoždění, nejsou podstatné.
Re: Reklamace
ano, vím, na co mám právo. Ale nevím, jak nyní postupovat. Zda - pokud je zastihnu na pracovišti - mám nárok okamžitě požadovat vrácení peněz v hotovosti. Při podání reklamace totiž říkali, že peníze zasílají na účet a mám pocit, že to se nedočkám...Pokud bych je nezastihla, je už jen soudní cesta?
>>Dobrý den, stále máme problém s vyřízením reklamace.
>>Požadovali jsme vrácení peněz po 3 uznaných stejných
>>závadách na mobilním telefonu. Prodejce sepsal
>>reklamační protokol s tím, že telefon musí i po čtvrté
>>poslat
>>na posouzení, zda je to stejná závada. Nyní už to
>>budou
>>téměř tři měsíce a nic se neděje. Firma už bohužel
>>nemá kamenný obchod a tak je velmi těžké je sehnat.
>>Na
>>e-maily mi nejdříve odpovídali, že fa Siemens
>>prochází
>>organizačními změnami, proto malé zpoždění. Naposledy
>>se ozvali 6. října, že vše bude vyřízeno do 1, max. 2
>>týdnů. Od té doby neodpovídají.
>>Zajímá mě, jak celou situaci řešit, popř. pokud je
>>zastihnu na pracovišti, jestli mají povinnost mi
>>vydat
>>peníze okamžitě a v hotovosti...děkuji
>Ad odeslání k posouzení závady: zde je potřeba
>rozlišit závadu a její příčinu. Pokud např. nění funkční
>displej 3x po sobě, posuzovalo by se to ve prospěch
>zákazníka jako opakovaní stejné závady, ať už její příčinou
>bylo v jednotlivých případech cokoliv.
>Nejdůležitější je ale, že reklamace zjevně nebyla
>vyřízena v zákonné lhůtě (30 dní). Za těchto okolností
>máte nárok na odstoupení od smlouvy bez dalších podmínek.
>Důvody, které vám prodejce sděluje ohledně zpoždění,
>nejsou podstatné.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
20. 11. 2006 10:48
Dobrý den, stále máme problém s vyřízením reklamace. Požadovali jsme vrácení peněz po 3 uznaných stejných závadách na mobilním telefonu. Prodejce sepsal reklamační protokol s tím, že telefon musí i po čtvrté poslat na posouzení, zda je to stejná závada. Nyní už to budou téměř tři měsíce a nic se neděje. Firma už bohužel nemá kamenný obchod a tak je velmi těžké je sehnat. Na e-maily mi nejdříve odpovídali, že fa Siemens prochází organizačními změnami, proto malé zpoždění. Naposledy se ozvali 6. října, že vše bude vyřízeno do 1, max. 2 týdnů. Od té doby neodpovídají.
Zajímá mě, jak celou situaci řešit, popř. pokud je zastihnu na pracovišti, jestli mají povinnost mi vydat peníze okamžitě a v hotovosti...děkuji