Dobrý den,
půjde li o články a úhrady za autorské honoráře pak platí : http://www.podnikatel.cz/clanky/prijmy-vykonnych-umelcu-a-autorske-honorare-od-roku-2014/
Vyplácíte na základě smlouvy, u úvahu připadá tzv. licenční smlouva § 2358 NOZ, případně tzv. smlouva nepojmenovaná dle § 1746, ods. 2 NOZ
Dobrý den,
tak vám se nechce studovat ? a návod chcete jako na co - návod smlouvy nebo čeho, a upřímně co třeba oběd ten nechcete při - objednat ? Tak proč podnikáte když tomu nechcete nic dávat, dnes není jednoduché nic, buď si nastudujte, nebo si servis zaplaťte a nebo jděte od toho, věřte že nebudete první ani poslední a naše ekonomika to jistě přežije.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
Nová povinnost firem už běží: Registraci zaměstnanců usnadní jednoduchý dotazník
OSVČ v časové pasti: Některé musí podat přehled už do 8. dubna
ČSSZ upozorňuje: Navazující zaměstnání se nově hlásí jinak
Senioři řidiči a povinné lékařské prohlídky: Nová pravidla neplatí vždy
Říkali jim hadráři a věštili krach. Dnes patří k lídrům trhu s bytovým textilem
29. 3. 2017 11:20
Dobrý den,
jsem OSVČ, plátce DPH. Na svůj web chci dávat články různých autorů (nepodnikajících osob). Co s nimi musím uzavřít za smlouvu a jak je mám vyplatit, když mi narozdíl od podnikatelů nemohou vystavit fakturu?
Děkuji
Michael