Re: problém s ukončením PP
Bohužel. Pokud ho opravdu nepřesvědčíte a nedohodnete se na dřívějším skončení prac. poměru, pak tu dvouměsíční výpovědní lhůtu musíte dodržet. I kdybyste se hodila marod a šla v době nemoci dělat k novému zaměstnavateli, tak jednak riskujete postih ze strany sociální správy (nedodržení léčebného režimu) a jednak by Vám to k uzavření pracovní smlouvy nebylo nic platné, protože byste stále byla zaměstnancem původního zaměstnavatele. A pokud byste mu přestala docházet do práce a začala chodit do nové, může Vás vést až do konce na neomluvené absenci se všemi negativy, které z toho vypývají. To, že Vám zbývá dovolená, nemá na věc vliv.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
21. 11. 2006 9:06
Prosím o nějaký fígl při skončení PP. Našla jsem si lepší zaměstnání, ale současný zaměstnavatel mi dal 2 měsíční výpovědní lhůtu. Dohoda s ním je nemožná. Nový zaměstnavatel chce abych nastoupila od 1.1.2007 - samozřejmě nemůže čekat 2 měsíce, až budu pro něj volná.(zbývá mi ještě 13 dní ŘD).
Děkuji za radu.